HDD'nin çalışıp çalışmadığı nasıl anlaşılabilir?

SSD veya HDD modeli
Seagate
Elimde laptopa SSD taktıktan sonra kalan HDD disk var. 500GB SSD diskin 240 olunca yetmiyor bana ek depolama lazım. HDD kutusu alacağım ancak elimdeki eski hard disk birkaç yıldır kullanılmıyor ve ortasındaki çöpe dokunuldu. Çalışıp çalışmadığını nasıl anlayabilirim? Örneğin SATA kablosu ile bağlanabilir mi ucunu kesip USB'ye bağlasam?

1698331389007.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapmazsın. Dönüştürücü kullanman gerekir.

USB portunun gücü yetersiz olduğundan bir ucunu da adaptöre takman gerekir.
Hocam tam olarak anlatabilir misiniz dediğinizi yapacağım elimde 2 sata kablosu 1 Adaptör var (kesme bağlama vs biliyorum )

Hocam tam olarak anlatabilir misiniz dediğinizi yapacağım elimde 2 sata kablosu 1 Adaptör var (kesme bağlama vs biliyorum )
Dönüştürücü de alacağım eğer çalışırsa

Elimde laptopa SSD taktıktan sonra kalan HDD disk var. 500GB SSD diskin 240 olunca yetmiyor bana ek depolama lazım. HDD kutusu alacağım ancak elimdeki eski hard disk birkaç yıldır kullanılmıyor ve ortasındaki çöpe dokunuldu. Çalışıp çalışmadığını nasıl anlayabilirim? Örneğin SATA kablosu ile bağlanabilir mi ucunu kesip USB'ye bağlasam?

Eki Görüntüle 1991033

O şekilde yapman çok zor ve HDD'yi bozma riskin var veya bilgisayarı bozabilirsin eğer taşınabilir HDD varsa onu söküp deneyebilirsin.

SATA kablosunda 2 eşli 4 aktarım kablosu var. USB'de ise TX ve RX olarak 2 aktarım kablosu var. (Protokolün farklı olmasını geçtim yani)

İki şeyin ucunu birbirine bağlayarak kullanamazsın. Araya çip girmeli. Çip için de dönüştürücü almalısın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı