HDD'nin çalışmayı durdurması

Charles Bronson

Kilopat
Merhaba kullandığım PC'ye yeni bir SSD taktım ve Windows'u ona kurdum, önceki kullandığım HDD'yi ise biçimlendirdim.

Sistem SSD'den normal çalışırken HDD bir süre sonra çalışmayı durduruyor ve 30 dk ya da 1 saat sonra uyku modundan çıkmış gibi ani bir sesle tekrar çalışmaya başlıyor. Şu an bu çalışıp durma durumu sistemde bir hata oluşturmadı ama HDD'ye oyun yüklediğimde bu şekilde çalışıp tekrar durursa sorun olur. Sizce bu problem neden kaynaklanır nasıl çözebiliriz ?

Sistemim:
  • AMD Athlon X4 950
  • Asus PRIME B350M-A
  • MSI RX560 AERO ITX 4G OC
  • ADATA SU650 120GB
  • SilverStone Strider 500W 80+

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba kullandığım PC'ye yeni bir SSD taktım ve Windows'u ona kurdum, önceki kullandığım HDD'yi ise biçimlendirdim.

Sistem SSD'den normal çalışırken HDD bir süre sonra çalışmayı durduruyor ve 30 dk ya da 1 saat sonra uyku modundan çıkmış gibi ani bir sesle tekrar çalışmaya başlıyor. Şu an bu çalışıp durma durumu sistemde bir hata oluşturmadı ama HDD'ye oyun yüklediğimde bu şekilde çalışıp tekrar durursa sorun olur. Sizce bu problem neden kaynaklanır nasıl çözebiliriz ?

Sistemim:
  • AMD Athlon X4 950
  • Asus PRIME B350M-A
  • MSI RX560 AERO ITX 4G OC
  • ADATA SU650 120GB
  • SilverStone Strider 500W 80+
HDD üzerinde bir dosya düzenlemiyorsanız sessiz olması normaldir.
Oyundayken bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı