HDD'nin İçini Açıp Temizlemek

Baran Boyraz

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, internette bir süredir karşıma çıkan, tabiri caizse harddiskte oksitlenmiş kısımları silgi ile silen bir dayı var. Harddiskin içini açmak sağlıklı mi olur, bu oksitlenmiş kısımları silmek vs. ne gibi sorunlara yol açar? Mantıklı bir tedavi yöntemi mi yoksa köşe başı bilgisayarcı çözüm yöntemi mi?

Dakika 7'de bahsettiğim işlem uygulanıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece HDD'nin devre kartını çıkarmış. Bu işlem normal. Ben içindeki dönen diski açacak sandım. Oksitli kısımları silmek zarar vermekten çok yarar verir. Mantıklı bir yöntem.

Bu adam internet fonememi olan hintli dayı gibi oldu son zamanlarda. Piskopatmı dehamı çözemedim

Usta silgi 3 liraysa alkol 5 lira. Eczaneden saf alkol alıp silebilirsin. Kolonya olmaz aman ha.

Sadece HDD'nin devre kartını çıkarmış. Bu işlem normal. Ben içindeki dönen diski açacak sandım. Oksitli kısımları silmek zarar vermekten çok yarar verir. Mantıklı bir yöntem.
Merak ettiğim kısımlardan biri buydu. Bu kartı çıkarmanın zararı yoksa temizlemek lazım yılların harddiski
Usta silgi 3 liraysa alkol 5 lira. Eczaneden saf alkol alıp silebilirsin. Kolonya olmaz aman ha.
Alkol ile temizleme yapmadım daha önce, dozunu kaçırıp bir şeyleri yakma riski yoksa bir deneyeceğim

Bu arada anakart gibi elektronik aletleri temizlemek için kullandıkları bir sıvı sprey vardı VD40'mı o? Kullanmak riskli midir temizlik yaparken ?

Usta leğende bile yıkayabilirsin çizme de. WD40 pas sökücü zararı olur mu bilmem, sonuçta kimyasal madde, bulaşma derim ama al evde dursun. her derde deva Alkol + pamuk işini görür.

Mining zırvasıyla kafayı sıyırmış dayı, fazlası değil bence.
Bizde biliyoruz o kadar bilgiyi ama yerimiz yok ki. Hepimizin bir lehim makinesi olsa neler neler yaparız. abartmaya gerek yok. Amcamın hobisi o. Sıyırsın işte ne güzel yaşasın hayatı.

Elektronik kartlarda eğer herhangi bir kağıt yazı kalemle çizilmiş bir işaret vs. yoksa kartı tiner ile rahatlıkla temizleyebilirsiniz verniğe zararı yok ve uçucu zaten. Eski ve yumuşak diş fırçası yardımıyla sürtmekte faydalı olabilir. Diğer parçalara zararını soracak olursanız yok ama yinede delikli parçalara dikkat edin ram slotları vb. kuruması zaman alabilir aceleye gelip takarsanız kısadevreye merhaba.

Bizde biliyoruz o kadar bilgiyi ama yerimiz yok ki. Hepimizin bir lehim makinesi olsa neler neler yaparız. abartmaya gerek yok. Amcamın hobisi o. Sıyırsın işte ne güzel yaşasın hayatı.
O madenciler ekran kartı piyasasını alt üst etmedi mi ben mi yanlış hatırlıyorum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…