Çözüldü HDD'nin içini nasıl silerim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Muhammed6886

Decapat
Daha fazla  
İşlemci
Windows 10
Arkadaşlar, bilgisayarıma SSD (Disk 0) taktım ve sistemi SSD'ye kurdum. Eski HDD (Disk 1)'yi de sonradan bilgisayarıma bağladım. Fakat HDD içindeki "EFI Sistem Bölümü" ve "Kurtarma Bölümü" alanlarını silemiyorum. Ekran alıntısındaki kırmızı kutu içini tamamen silip tek birim olarak depo gibi kullanmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Ekran Görüntüsü (1).png

Çözüm
Evet ekran alıntısı yaptığım yerden silinmiyor. Başka bir yerden siliniyor mu diye sormuştum. Olmazsa senin dediğin gibi format bölümünden yapılacak artık.
Komut satırı açıp diskpart yazarak,
ya da Arama kısmına diskpart yazıp Windows'un disk yöneticisini açabilirsin.
Ardından önce list disk denir, diskleri listeler, sonra sel disk 1 gibi "doğru" diski seçersin ve clean yazarsın.
Her işlemden sonra Enter'a basıyorsun.
En son çıkmak için Exit

Ancak bu geri dönüşsüz bir işlemdir, her zaman doğru diski seçtiğine emin ol.

Diskpart'dan sonra komutları bir daha yazıyorum:
list disk
sel disk 1
clean
Arkadaşlar, bilgisayarıma SSD (disk 0) taktım ve sistemi SSD'ye kurdum. Eski HDD (disk 1)'yi de sonradan bilgisayarıma bağladım. Fakat HDD içindeki "EFI sistem bölümü" ve "kurtarma bölümü" alanlarını silemiyorum. Ekran alıntısındaki kırmızı kutu içini tamamen silip tek birim olarak depo gibi kullanmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Eki Görüntüle 1556445

Format USB'si hazırlayın USB'den PC'yi boot edin o bölümleri silin ve kurulumu iptal edip çıkın silinmiş olacaktır.

Evet ekran alıntısı yaptığım yerden silinmiyor. Başka bir yerden siliniyor mu diye sormuştum. Olmazsa senin dediğin gibi format bölümünden yapılacak artık.
Ardından önce list disk denir, diskleri listeler, sonra sel disk 1 gibi "doğru" diski seçersin ve clean yazarsın.
En son çıkmak için Exit

list disk
sel disk 1
clean

Çözüm
En son çıkmak için Exit

list disk
sel disk 1
clean
Dediğin gibi yaptım oldu. Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı