HDD'nin sağlığı azalıyor

WİNDOWS DOSTU

Hectopat
Yer
Ankara / Eryaman
Arkadaşlar bugün sabah bir tane dosyama bakayım derken gördüğüm manzara karşısında şok geçirdim. Bu mümkün mü bu arada HDD tam 8 yıllık.

Okuma yazma kb/slere düştü. Daha ihtiyacım var. Annem babama değiştirelim desem bozdun HDD'yi derler. HDD'nin alın yazısında var. Arkadaşlar HDD içindeki bilgilerimi harici hddme yedekledim. Şimdi HDD'yi SSD ile değiştirmem gerekiyor mu?

Sistem özelliklerim bu lütfen cevaplarınızı bekliyorum. Korkmaya başladım. Laptopumun ismi: Acer Aspire 5749Z --> 8 yıllık
Yeni laptopum şu anda yola çıktı ama o gelene kadar bu laptop bana lazım.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (303).png
    183 KB · Görüntüleme: 87
  • Ekran Görüntüsü (304).png
    180,7 KB · Görüntüleme: 84
Son düzenleyen: Moderatör:
Tahminimce disk çok yakın zamanda mavi ekrana düşmeye başlayacak. Sağlık "%0" olsa bile bir şekil bilgi kurtarırsın fakat bilgiler bozulup okunmayabilir. Bence artık bu disk ile bağlarını koparıp yeni bir disk almalısın.

Zaten bilgilerim harici western digital 1 TB HDD'mde yedekli. O zaman bir HDD veya SSD taktıracağım. Ama neden canı azalıyor. Bilginiz varsa lütfen söyleyin.

Zaten bilgilerim harici western digital 1 TB HDD'mde yedekli. O zaman bir HDD veya SSD taktıracağım. Ama neden canı azalıyor. Bilginiz varsa lütfen söyleyin.

Bilgisayar 10 yıl yerinde kalsa bile açtığın zaman hard diskin bozuk olma ihtimali yüksek yani sen diske fiziksel bir şey yapmadıysan mantıksal hatalara yapabilecek bir şey yok.

Sağlığını yükseltmenin bir yolu yok. Disk güvenilmez bir noktada. Yeni bilgisayarın hayırlı olsun. Maalesef artık o disk bir işe yaramayacak halde.

Sağ ol ama yenisi gelene kadar dayanma ömrü kalmadı mı? Önceden fanlar tam devirde dönüyordu. Şimdi fanlarımdan tık ses gelmiyor. Yeni laptop gelse zaten korkmam. Ama şimdi bir sürü canlı dersim var. Biraz daha gitme şansı yok mu? En fazla 1 hafta daha.

O kadar sürede bir şey olmaz diye düşünüyorum. Tamamen kullanılamaz hale gelmeden önce zaten mavi ekran hataları, kilitlenmeler gibi durumlar yaşarsınız.

Ama fanların dönüp dönmemesiyle HDD'nin bir alakası yok. O farklı bir şekilde araştırılmalı. Fanlar mı bozuldu? Yani hiçbir zaman mı dönmüyor? Sistem sıcaklıkları ne durumda? HWInfo ile öğrenebilirsin.

Bilgisayar 10 yıl yerinde kalsa bile açtığın zaman hard diskin bozuk olma ihtimali yüksek yani sen diske fiziksel bir şey yapmadıysan mantıksal hatalara yapabilecek bir şey yok.

Geçen Windows 10 iken ( şimdi 8 ) elimiin tersiyle HDD'nin olduğu yere ağır darbe indirdim. Kasa sağlam olduğu için kasasına bir şey olmadı. Ama HDD bu darbem nedeniyle uyku modundan uyanırken bir anda kendini yeniden başlatmak zorunda kaldı. HDD ile aramızda geçen kavga geçen pazartesi başladı. Bu vurduğum darbe HDD sağlığını düşürdü ama bu can azalma bugün başladı.

Evet fanlar arada bir dönüyor. Sonra ekranda takılmalar geliyor. Şu an fanda tık yok. Ne oluyor anneme verecektim canlı ders anlatsın diye. Yeni laptop mu almak zorundayız anneme.

Darbe aldıktan sonra başlamış. HDD'ler bu konuda oldukça hassaslar. Ama dediğim gibi, fanlar dönmemesi falan harddiskle alakalı bir şey değil. Hiç dönmüyorsa, fan soketini kontrol eder misiniz? Temassızlık olmuş olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…