HDD'nin sağlığı azalıyor

Sonuçta üçüncü parti yazılımları yoluyla bakıyoruz. Hemen sonuç vermeyebilir.

En fazla ne kadar HDD ömrü kaldı 1-2 hafta daha dayanması olabilir mi? Şu an param var. Gider yeni HDD taktırırım. Ama derslerim var çok vaktim olmuyor.

Size tavsiyem, valideniz öğretmense tabi, Zoom üzerinden denemelik bir canlı ders açarak başka bir cihazla test edin. Ses iletiminde görüntüde falan bir takılma olmuyorsa dert etmenize gerek yok.

Sağlığı oraya düştü diye bir haftada bozulacak diye bir şey yok yani.

Artık ömrü bitiyor.

11.20'de canlı dersim var. Deneyeceğim eğer EBA canlı ders sorun çıkartmazsa konuyu kapattırırım. Eğer sorun olursa da buraya yazarım. Şimdilik iyi günler
Harddisk sentinelde iki sorun birden çıkmış reallocated Event count önceden yoktu.

Not: Önceden sadece yukarıda görünen vardı. Şimdi aşağıda da çıkmış. Büyük bir sorun mu var.

Son düzenleme:
Reallocation Event Count değerinden mi bahsediyorsunuz? Reallocated Sector Count değeri olduğu için bu sayı artıyor normal yani. Reallocation Event Count yeniden yapılandırma işlemlerinin sayısını gösterir başarılı ve başarısız. Kasaya yumruk attığınız için bu değer az. Disk kendiliğinden bu hale gelseydi sağlığı daha az olurdu.
Siz vurmadan önce yoktu. Diskte bozuk sektörler oluşunca bu değerde arttı.

Canlı derse girdim. Çok zor götürdü. Sürekli kastı. Fanlar aşırı derecede sesle bağırıyordu. Cehennem gibi dakikalardı. Dersi anlamama bile engel oldu. Harddisk aşırı ısındı. Kısaca sorun gördüm. Şimdi ne yapmam gerekşiyor. Müsaitseniz cevap verebilir misiniz.
Ses çok kesik geliyor HDD yüzünden. Hiçbir videoya rahatça izleyemiyorum. Hiçbir müziği kesintisiz dinleyemiyorum. HDD sapıttı mı yani artık HDD'yi bırakmam mı gerekiyor.

dayı fan kabolarını oynatmış koparmış fan girşini yamultmuş olabilirsin abi sen ne yaptın bu bilgisayara

Arkadaşlar bu HDD'nin artık değişmesi gerekiyor mu gerçekten. Cevaplarsanız sevinirim.
Bu ikinci hesabım. Bu hesabı telefonumdan Windows dostunu laptopumdan kullanıyorum. Bilginize.

Çift hesap kullanmak ceza sebebidir unutmayın. Muhtemelen hesaplarınız birleştirilecektir.

Elinizde başka disk varsa, o diske Windows kurup sistemin diğer bileşenlerinin sağlıklı olup olmadığını deneyebilirsiniz.

Eğer yoksa güvenilir olduğundan emin olduğunuz bir bilgisayarcıdan gerekli testleri yaparak 500 GB'lık ikinci el bir sabit disk alabilirsiniz. HD Tune ile error scan, benchmark yapın. sağlık durumunu kontrol edin.

Zaten yeni bilgisayarınızın yolda olduğunu söylemiştiniz. O sebepten fazla ölü yatırım yapmış olmamanız için ikinci el disk almanızı önermiştim.

@Sipahimsi Fan kablosunda bir sorun olsa fanlar dönmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…