Arkadaşlar merhaba. Depolamam az olduğu için masaüstü bilgisayarıma Western Digital 500GB hard diski takmak istiyorum. Bunun için ekstra bir kablo almam gerekiyor mu?
SATA kablosu gereklidir anakart'ın içinden yanlış bilmiyorsam 2 tane çıkıyor.Arkadaşlar merhaba. Depolamam az olduğu için masaüstü bilgisayarıma Western Digital 500GB hard diski takmak istiyorum. Bunun için ekstra bir kablo almam gerekiyor mu?
SATA kablosu gereklidir anakartın içinden yanlış bilmiyorsam 2 tane çıkıyor.
Hazır sistem aldım anakartım ASUS TUF B450M Pro 2 içindeki kabloları kullanmadım vardır değil mi ona göre depoya inip alacagim.
Anakartın kutusunun içine bakın orda bir karton daha var onu da kaldırırsanız bulursunuz.Hazır sistem aldım anakartım ASUS TUF B450M Pro 2 içindeki kabloları kullanmadım vardır değil mi ona göre depoya inip alacagim
Birazdan bakacağım var ise nereye takacağımAnakartın kutusunun içine bakın orda bir karton daha var onu da kaldırırsanız bulursunuz.
Kendiniz mi takmalısınız bilmem ama kasanın içinde HDD yuvası olması lazım oraya HDD'yi takıp kabloyu HDD'ye takın. Ondan sonra kablonun öbür ucunu da anakarttaki SATA kısımlı pine takın. Ama tavsiyem değildir daha çok araştırmanızı öneririm.Birazdan bakacağım var ise nereye takacağım
Tamam teşekkür ederimMavi ile işaretlediğim yer kablonun bir ucunu takacağınız bölüm. Kablonun diğer ucunu HDD ye akacaksınız. Aynı zamanda PSU dan gelen güç kablosunu da yine HDD ye takacaksınız.
Kırmızı ile işaretlediğim bölümde muhtemelen SATA port emin olamadım.
Eki Görüntüle 1506403
Bu benim anakartım değil miMavi ile işaretlediğim yer kablonun bir ucunu takacağınız bölüm. Kablonun diğer ucunu HDD ye akacaksınız. Aynı zamanda PSU dan gelen güç kablosunu da yine HDD ye takacaksınız.
Kırmızı ile işaretlediğim bölümde muhtemelen SATA port emin olamadım.
Eki Görüntüle 1506403
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.