HDD'yi bilgisayara takmak için ekstra kablo gerekli mi?

H7raeth

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Depolamam az olduğu için masaüstü bilgisayarıma Western Digital 500GB hard diski takmak istiyorum. Bunun için ekstra bir kablo almam gerekiyor mu?

Arkadaşlar merhaba. Depolamam az olduğu için masaüstü bilgisayarıma Western Digital 500GB hard diski takmak istiyorum. Bunun için ekstra bir kablo almam gerekiyor mu?

Elinizde anakart kutusundan çıkan bir tane SATA data kablosu var ise başka bir kabloya ihtiyacınız yok.

Hazır sistem aldım anakartım ASUS TUF B450M Pro 2 içindeki kabloları kullanmadım vardır değil mi ona göre depoya inip alacagim.

Depodan kastınız anakartın kutusu ise içinden çıkması lazım.
Ama bazı teknisyenler bu parçaları önemsemiyor ve kutuya koymuyor.
Kontrol etmeniz lazım.

Birazdan bakacağım var ise nereye takacağım
Kendiniz mi takmalısınız bilmem ama kasanın içinde HDD yuvası olması lazım oraya HDD'yi takıp kabloyu HDD'ye takın. Ondan sonra kablonun öbür ucunu da anakarttaki SATA kısımlı pine takın. Ama tavsiyem değildir daha çok araştırmanızı öneririm.

Mavi ile işaretlediğim yer kablonun bir ucunu takacağınız bölüm. Kablonun diğer ucunu HDD ye akacaksınız. Aynı zamanda PSU dan gelen güç kablosunu da yine HDD ye takacaksınız.
Kırmızı ile işaretlediğim bölümde muhtemelen SATA port emin olamadım.
xxxxxxx.jpg

Mavi ile işaretlediğim yer kablonun bir ucunu takacağınız bölüm. Kablonun diğer ucunu HDD ye akacaksınız. Aynı zamanda PSU dan gelen güç kablosunu da yine HDD ye takacaksınız.
Eki Görüntüle 1506403
Tamam teşekkür ederim

Eki Görüntüle 1506403
Bu benim anakartım değil mi

IMG_20220904_010141.jpg

HDD'yi nereye takacağım

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı