HDD'yi bilgisayara takmak için ekstra kablo gerekli mi?

Bu sizin anakartınız mı onu siz söyleyeceksiniz. Ben verdiğiniz marka model üzerinden arama yapıp buldum.
Ayrıca kasanın marka modeli ne, ona göre HDD yeri bakılabilir.

Bu sizin anakartınız mı onu siz söyleyeceksiniz. Ben verdiğiniz marka model üzerinden arama yapıp buldum.
Gamepower warcy Compact ATX 3 fanli

Kasanız biraz teferruatlı bir kasa ve PSU tarafında bu markayı tavsiye etmeyecek bir çok üye var. Bu ayrı bir konu fakat size HDD yerini nasıl tarif ederim bilemiyorum. Kasa elimin altında olsa bir şekilde uydurur çözerim ama en kısa tabirle şu şekilde anlatayım.

Mavi ile işaretlediğim bölüm kasadan ayrılabiliyor. Bunun iç tarafına ayrıca montaj mı yapılabiliyor bu kısmı anlamadım. Nette inceleme yapan insanlar genelde boş beleş konuşmaktan ve empati yetenekleri de fazla olmadığından insanlara can alıcı noktalar konusunda yardımcı olmaz.
Fakat en kötü senaryo ile, kırmızı ile işaretlediğim fan kontrolcüyü oradan çıkarıp yerine HDD takabilirsiniz. Bunun için sanırım yine mavi ile işaretlediğim çıkartılıp arkadan vidalamak gerekebilir. Yada extra parçaları varsa kutusundan falan bulmak gerekebilir. Bu konuda emin olmam zor.

Oncelikle teşekkür ederim PSU konusunda bir sıkıntı yaşarsam garanti kapsamına giriyor degilmi şimdi HDD konusunda evet o işaretli parça ayrılıyor fakat HDD yi o çıkan parçanın iç kısmına mi takacağım diyelim ki fan LED kontrolcusunu oradan çıkarıp HDD taktım fan konrolcusunu nereye takacağım

HDD yi SDD nin olduğu gibi takmak çözüm olur sanırım. Dediğim gibi kasayı fiziksel olarak görmedim ne desem yalan olur.
Kontrolcüyü, kablo kalabalığının olduğu yere doğru bırakın gitsin. Kasa kapağı kapandığı sürece sorun olmaz.

Kontrolcuyu kabloların arasına bırakırsam sorun olmaz ise yapacagim

Kısa devre yaptıracak bir şey olacağını sanmam sonuçta kapalı kutu. En kötü senaryo ile kasadan ayrılan parçanın içine gizlersiniz. Bu biraz sizin el becerinizine kalmış.

Kısa devre yaptıracak bir şey olacağını sanmam sonuçta kapalı kutu. En kötü senaryo ile kasadan ayrılan parçanın içine gizlersiniz. Bu biraz sizin el becerinizine kalmış.
Hocam şimdi baktım da kontrolcü herhangi bir vida ile vidalanmamis yapıştırılmış olabilir mi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…