HDD'yi bir başka bilgisayarda kullanma

Herkese merhaba. Yeni bir PC satın aldım henüz kargolanma sürecinde. Evde diğer laptoptan kalma bir HDD var onu kullanmayı planlıyorum. Sorun şu: Laptop HDD'sinde laptop için olan ekran kartı vs Driver'lar yüklü. Bunu masaüstüne taktığımda herhangi bir sorun olur mu? Yoksa bir şekilde HDD'yi sıfırlayıp öyle mi takayim?

Windows yüklü mü peki?
Evet Windows 10 yüklü içinde. Ayrıca aklıma şöyle bir fikir geldi PC'yi sadece RAM takılıyken çalıştırsam ve driverları silip işlemciyi sonra taksam olabilir mi? APU sistem olduğu için ekran kartı olmayacak.
Eğer o HDD'yi kullanırsanız laptopu kullanamazsınız tabii ki ayrı bir disk yoksa. Eğer yeni aldığınız sistemde Windows kurulu olarak gelmiyorsa siz disk sökün Windows kurarken orada biçimlendirirsiniz.
HDD'yi çıkardığım laptop iş görmüyor zaten onu kullanmayacağım.

Evet Windows 10 yüklü içinde. Ayrıca aklıma şöyle bir fikir geldi PC'yi sadece RAM takılıyken çalıştırsam ve Driver'ları silip işlemciyi sonra taksam olabilir mi? APU sistem olduğu için ekran kartı olmayacak.

Anlaşılan senin kafan karışmış.

Evet Windows 10 yüklü içinde. Ayrıca aklıma şöyle bir fikir geldi PC'yi sadece RAM takılıyken çalıştırsam ve driverları silip işlemciyi sonra taksam olabilir mi? APU sistem olduğu için ekran kartı olmayacak.

HDD'yi çıkardığım laptop iş görmüyor zaten onu kullanmayacağım.
Farklı bir driver işlemciye zarar vermez ve işlemcisiz sistem çalışmaz.

Herkese merhaba. Yeni bir PC satın aldım henüz kargolanma sürecinde. Evde diğer laptoptan kalma bir HDD var onu kullanmayı planlıyorum. Sorun şu: Laptop HDD'sinde laptop için olan ekran kartı vs Driver'lar yüklü. Bunu masaüstüne taktığımda herhangi bir sorun olur mu? Yoksa bir şekilde HDD'yi sıfırlayıp öyle mi takayim?

Laptop için HDD olduğu için devir hızı ve önbelleği düşüktür. Tavsiyem yeni bir HDD al paran varsa SSD tercih etmek daha mantıklı olur.

Farklı bir driver işlemciye zarar vermez ve işlemcisiz sistem çalışmaz.
Evet işlemcisiz sistem çalışmayacağı şimdi aklıma geldi kusura bakmayın. Eğer HDD'de yüklü olan ekran kartı vs. driverlar zarar vermeyecekse sisteme açıp çalıştırabilirim yani? Zaten hemen silip sisteme uygun driverları yükleyeceğim.
Laptop için HDD olduğu için devir hızı ve önbelleği düşüktür. Tavsiyem yeni bir HDD al paran varsa SSD tercih etmek daha mantıklı olur.
Bunu düşünüyordum devir hızı 5400 olması lazım. Şimdilik bütçem kısıtlı olduğu için bu HDD ile idare edeceğim elime para geçince daha iyi bir HDD alacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı