İyi günler. Lisanslı Windows 10 Single Language 64bit sahibiyim. Mevcut işletim sistemi ile Harddiski bölümlendirip Windows 7'de kurmak istiyorum. Ara motorlarında isteğimi yazdım ama hepsinde halihazırda Windows 7 kurulu iken 2. sistem olarak Windows 10 kurmayı gösteriyor. Windows 10 yüklü bilgisayara Windows 7 kurma ve Dual boot yapma konusunda yardımlarınızı bekliyorum.
Daha önce bende bu konuyu araştırmıştım. Microsoft'un sitesine de sordum. Windows'u yeniden eskiye değilde eskiden yeniye kurabilirsiniz diyorlar.
Benim denediğim ve çalışan bir yöntem var. Garanti değildir fakat yine anlatayım. VHD üzerine Windows 7 kurup VHD'yi önyükleme menüsüne ekleyiniz. Böylece önyükleme menüsünde seçip Windows 7'ye geçiş yapabilirsiniz.
Windows 10 açıkken boş bir bölüme Windows 7 kurmayı deneyince ne hatası alıyorsunuz?
Eğer UEFI bir sistemde GPT ile formatlanmış bir diskte Windows kuruluysa yapacak çok bir şey yok. Ancak Legacy Boot bir sistemde MBR ile formatlanmış bir diskiniz varsa,6 adete kadar işletim sistemi kurabilirsiniz. Sadece yapmanız gereken,standart format işlemleri bittikten sonra EasyBCD ile her bir işletim sistemini açılış ekranına eklemek.
Hayır hocam UEFI olarak kurulu değil. Legacy ve MBR ile formatlı. Yani şu an ben Windows 10 yüklü diskimi ikiye bölümlendirsem ve bu bölümlendirdiğim boş bölüme Windows 7 kursam mevcut kullandığım lisanslı Windows 10 sistemime bir zarar gelmeyecek ardından EasyBCD ile iki sistemi de açabileceğim değil mi?
İyi günler. Lisanslı Windows 10 Single Language 64bit sahibiyim. Mevcut işletim sistemi ile Harddiski bölümlendirip Windows 7'de kurmak istiyorum. Ara motorlarında isteğimi yazdım ama hepsinde halihazırda Windows 7 kurulu iken 2. sistem olarak Windows 10 kurmayı gösteriyor. Windows 10 yüklü bilgisayara Windows 7 kurma ve Dual boot yapma konusunda yardımlarınızı bekliyorum.
Normalde HDD'yi ayırmış olman gerekir. Windows 10 var ise USB'ye Windows 7 iso yazdırıp Windows 10 olmayan diski yani boş olan diski seçip isoyu kurman lazım. Neyi yapamadın?
Yok şu an denemedim hocam. Evet SSD mi bölümlendirdim. Boş bir bölümüm var şu an. Denememe sebebim işleme başlamadan interneti araştırdım ve neredeyse dualboot yapmayı gösteren tüm siteler önce Windows 7 yüklü olması sonradan Windows 10 yüklenmesini söylüyor. Aksi halde Windows 7 MBR si Windows 10 önyüklemesini bozduğundan Windows 10 açılmıyormuş birdaha şeklinde yazılar gördüğüm için buraya konu açtım arkadaşlar.
Yok şu an denemedim hocam. Evet SSD mi bölümlendirdim. Boş bir bölümüm var şu an. Denememe sebebim işleme başlamadan interneti araştırdım ve neredeyse dualboot yapmayı gösteren tüm siteler önce Windows 7 yüklü olması sonradan Windows 10 yüklenmesini söylüyor. Aksi halde Windows 7 MBR si Windows 10 önyüklemesini bozduğundan Windows 10 açılmıyormuş birdaha şeklinde yazılar gördüğüm için buraya konu açtım arkadaşlar.