HDD'yi dikey kullanmak zararlı mıdır?

SYNEX

Megapat
Daha fazla  
Yeni bir sistem topladım. Parçaları teker teker elime ulaştıkça montajlıyorum. Kasada HDD'yi koyacak yatay bir bölme yok. SSD ve HDD takmaya yarayan dikey plakalar var. Kasanın yan tarafında montajı yaptım ama sağlıklı olur mu bilemedim. Kendi imkânlarınla yatay bir sabitleme aparatı yapsam mı acaba? Hiç dik bağlanan HDD görmemiştim.

Öncelikle merhaba. İçeride dönen materyalin plaka olduğunu düşünürsek, çembersel hareket eden materyalde frekans değişimi olmaz. Yani HDD'yi sallamadığın sürece dönüş hızına etki etmez. Ayrıca Mini-ATX kasalarda çoğu depolama donamı dikey montajlanmıştır. Kısa vadede bad sector hatası vs. vermez. Bu benim görüşümdü. Eğer bakmak istersen aşağıya linkler de bıraktım.

Şunu da eklemek isterim. Bu konuda profesyonel veya tecrübe bilgim yok. Diğer arkadaşları da dinle. Bence bir şey olmaz

Son düzenleyen: Moderatör:
Dikey kullanılabilir. Birkaç gündür dikey kullanıyorum, herhangi bir sorun çıkarmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…