HDD'yi Farklı Anakartta Kullanma

kasva06

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Önceki bilgisayarımda kullandığım Windows 7 (Ultimate kuruluydu diye hatırlıyorum) HDD'mi, farklı bir anakartta kullanmak istiyorum. Ama HDD olarak değil, işletim sistemi olarak açmak istiyorum. Açılışta hangi HDD ile boot edileceğini sorsun yani. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

(Elimde şu an 320 GB ve 80 GB 2 tane HDD var. 80 GB'dekinde de Win. 7 Ultimate kurulu. Ben 320 GB olan, eskiden kullandığım Win. 7 Ultimate işletim sistemini kullanmak istiyorum. Sadece 320 GB olanı takıp çalıştırdığımda 4 rengin dönerek birleştiği başlatma ekranında bilgisayar kendini yeniden başlatıyor.)

BIOS boot sıralamasında istediğin diski ilk sıraya alabilirsin, bunu açayım mı diye sormaz ama açar. Senin istediğin aynı diske birden fazla işletim sistemi kurunca oluyor.
Eski bilgisayarının anakartı farklı ise donanımların da çoğu farklıdır yani farklı driver gerektirir, yeni kurulum yapman gerek.

Yeni kurulum derken yeni Windows kurulumu mu ? Yoksa driver kurulumu mu ? Hem içindekiler önemli, hem de Windows ayarları önemli benim için. Formatsız bir yolu var mı ?

Son düzenleme:
Driverları birer birer kaldırıp yüklerim diyorsan o şekilde yapabilirsin ama sağlıklı olacağını sanmıyorum. Bunu yapmana izin dahi vermeyebilir, güvenli modda açabiliyorsan o şekilde driverları yenileyebilirsin.
Tavsiyem temiz kurulum ve özel bir kısıt yoksa Windows 10.

Güvenli modda açılmadı ama aklıma az önce bişey geldi. 320 GB olan hard diskin C bölümüne format atsam, sonra da Windows.old klasörünü geri yüklesem ? Böylece 2 hard diski de dosya kaybetmeden kullanmış olabilir miyim ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı