HDD'yi USB'ye çevirip bağlamak mümkün mü?

ustunol

Femtopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
ata/atapi
Merhaba. Eski bilgisayarımdaki laptopumdaki windosw 10 yüklü HDD USB case kullanarak USB ile yeni bilgisayarıma bağlıyorum HDD görünmüyor. Disk yönetiminde GPT korumalı dosya olarak görünüyor. İçindeki resimlere ulaşmam nasıl mümkün olabilir? Dosya olarak görüntüleyebilmek için ne yapmalıyım? Yeni bilgisayar W 11.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    138,3 KB · Görüntüleme: 47
Hocam bende eski telefonumda bir SD kart kullanıyordum, bu kartı dahili hafıza olarak kullanırdım. Bir gün telefon bozuldu yenisini aldım ve SD kartımı ona taktığım zaman kartı görmedi. Dahili disk olarak kullanılan disklerin verileri şifreli ve haliyle kendi cihazı haricinde hiçbir cihazda çalışmaz.(bildiğim kadarıyla) Çözüm olarak zahmetli de olsa şunu deneyebilirsin; Bence eski HDD ile bilgisayarını Boot et ve HDD ile açılsın bilgisayar bu sırada diğer Windows 11 ile çalışan disklerin hepsini çıkart. HDD ile boot ettikten sonra verilerini bir USB belleğe aktar ve sonra ise HDD'yi yerinden çıkartıp bilgisayarına Windows 11 yüklü diski ve Windows 11 ile kullanılmış başka disk varsa hepsini tak sıkıntı olmayacaktır. (GPT korumalı disklere veri yazamazsın silemezsin okuyamazsın hiç bir şey yapamazsın.)

1-) Aşağıdaki linkten programı indirip kurun.
Lazesoft Recovery Suite 4.7 Home Edition (Free) ===> En üstteki link.

2- Pogramı çalıştırın ve data recovery bölümüne tıklayın.(Sağdaki turuncu bölüm.)
Veri 1 - data recovery - turuncu.JPG

3-)Fast Scan'ı seçin ve next deyin.
Veri 2 - Fast scan.JPG

4-)Kurtarmak istediğiniz verilerin bulunduğu disk/bölümü seçin ve start search.
Veri 3 - Fast scan - diski seçin.JPG

5- Ben açtım ama sizin ekranınızda sol tarafta kök disk kapalı olacak. Kök diske ( Bede M harfi) tıklayınca resimdeki şekilde olacak.
Oradan kurtarmak istediğiniz verileri bulun ve çentiklerini işaretleyin.
Son olarak üstteki '' Save files'' e tıklayın ve verileri kopyalamak istediğiniz yeri seçin.
İşlem tamam
Veri 4 - Fast scan - Diski aç.JPG

Dosya Ekleri

• Veri 4 - Fast scan - Diski aç.JPG
    Veri 4 - Fast scan - Diski aç.JPG
    74,8 KB · Görüntüleme: 28
1-) Aşağıdaki linkten programı indirip kurun.
Lazesoft Recovery Suite 4.7 Home Edition (Free) ===> En üstteki link.

2- Pogramı çalıştırın ve data recovery bölümüne tıklayın.(Sağdaki turuncu bölüm.)
Eki Görüntüle 2134642

3-)Fast Scan'ı seçin ve next deyin.
Eki Görüntüle 2134643

4-)Kurtarmak istediğiniz verilerin bulunduğu disk/bölümü seçin ve start search.Eki Görüntüle 2134644

5- Ben açtım ama sizin ekranınızda sol tarafta kök disk kapalı olacak. Kök diske ( Bede M harfi) tıklayınca resimdeki şekilde olacak.
Oradan kurtarmak istediğiniz verileri bulun ve çentiklerini işaretleyin.
Son olarak üstteki '' Save files'' e tıklayın ve verileri kopyalamak istediğiniz yeri seçin.
İşlem tamam
Eki Görüntüle 2134649
hocam teşekkürler ilginiz için
uyguladım ama dosyalara ulaşamıyorum dosya bulunamadı deep scan uygulayın diye bir hata alıyorum.

uyguladım ama dosyalara ulaşamıyorum dosya bulunamadı deep scan uygulayın diye bir hata alıyorum.
şuan deep scan seçeneğini gördüm uygulamaya başladım sunucu bildireceğim

şuan deep scan seçeneğini gördüm uygulamaya başladım sunucu bildireceğim
deep scan yaptım ama muhteşem bi çöp bilgi var sanırım silinmiş çok eski verileri bile yüklüyor bu sekilde çok uzun sürüyor farklı bir yol deneyeceğim hdd de windows yüklü baska bir bilgisayarda açmaya çalısacağım

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı