HDMI 1.4 ile 2K 144Hz imkansız mı?

OuzKaan

Megapat
Daha fazla  
Bu konuyu araştırdım fakat yine de son kurşunlarımı sıkıp bir şeyler öğrenmek istiyorum. HDMI 1.4 output üzerinden dönüştürücü, adaptör herhangi bir donanım yardımıyla 2K 144Hz almam imkansız mı? HDMI 1.4 o kadar veri akışı sağlamıyor değer tablosuna defalarca baktım. Fakat çok bilmediğimden düşündükçe kafamda sorular oluştu. Belki sinyal düzenleyici adaptörler vardır da veri akışını artırıyordur gibi . Sonra internette dolaştıkça düşüncelerim de karıştı birbirine. Mesela USB 3.0 portlarını dönüştürücüyle Type-C ye çevirsek bunun üzerinden herhangi bir şekilde 2K 144Hz alamaz mıyım? Nasıl çalışıyor bilmediğimden soruyorum. Type-C üzerinden Thunderbolt olayını duymuştum, Thunderbolt olayıyla 2K 144 Hz olabiliyormuş sanırım. Araştırdığım kadarıyla pek mümkün görünmüyor ama yine de kafamda böyle sorular oluştukça da buraya sorasım geliyor.

Sanırım mümkün değil. Tabi daha iyi bilen birine sormak daha iyi olacaktır.

HDMI 1.4 ile 1440p@144Hz mümkün değil.

Eki Görüntüle 623407
Dediğim gibi tablodan haberim var,o yüzden umutsuzca yazdım buraya . İlk mesajımda da yazdığım gibi, HDMI veya USB portlarını ekstra donanımlarla şenlendirsek 14 Gbit/s üzeri veri akışı sağlayamaz mıyız? Sorum bu. Bu tarz donanımlar var mıdır? Direkt olarak HDMI 1.4 üzerinden 2K 144Hz alamayacağımı tablo net bir şekilde belirtiyor zaten maalesef

Olabilitesi var, sonuçta günümüzde mouse dahil overclock yapılabiliniyor fakat sizdeki donanımsal bir eksiklik, bu nedenle olacağını pek sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…