HDMI 2.0 kablo her monitörde kullanılır mı?

Rewindo

Hectopat
Daha fazla  
HDMI 2.0 kablosu alacağım ama bilgi eksiğim var. Kullandığım monitör 2.0 olmalı mı yoksa her monitör aynı HDMI girişini kullanıyor ve sadece kablolar mı farklı? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Kullanabilirsiniz. Monitör ve ekran kartı HDMI 1.4 kullaniyorsa siz HDMI 2.0 kablo bağlasanız bile HDMI 1.4 verimi alırsınız.

Ekran kartım RTX monitörüm ASUS VG248qe HDMI 2.0 alsam 144Hz almaz mıyım? 1080p
Monitörün HDMI şeyi 1.4 yazıyor ama ben 2.0 kablo bağlasam 144 alabilir miyim onu soruyorum aslında.
:D hatta HDMI to display kablosu alsam öyle kullansam 144Hz alırım diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
@Rewindo
Teknik olarak HDMİ 1.4 1080P çözünürlükte 144Hz verir ama bazı monitörlere kısıtlama koydukları için HDMİ 1.4 ile 144Hz alamayabilirsiniz.
HDMİ 1.4 kablo yerine HDMİ 2.0 almanız Hz konusunda fayda sağlamayacaktır.

@Rewindo
Teknik olarak HDMI 1.4 1080p çözünürlükte 144Hz verir ama bazı monitörlere kısıtlama koydukları için HDMI 1.4 ile 144Hz alamayabilirsiniz.
HDMI 1.4 kablo yerine HDMI 2.0 almanız Hz konusunda fayda sağlamayacaktır.

Şu an HDMI 2.0 falan gerek kalmadı benim display portan sinyal yok hatası geliyordu
HDMI ve DisplayPort'u beraber taktım ekran kartına şu an DP'den görüntü alıyorum HDMI çıkardığım an DP'den görüntü gidiyor aşırı saçma bir durum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı