Çözüldü HDMI 2.0 Kablo ile Anakart HDMI 2.1 Bağlantısı Olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tunahan Gg

Femtopat
Daha fazla  
Herkese iyi Sosyaller, arkadaşlar. Alacağım monitör HDMI 2.0 portuna sahip, benim anakartım ise 2.1 portuna sahip. HDMI 2.0 kablo ile bağlayabilir miyim? Bağlarsam FreeSync teknolojisi çalışır mı? Herkese iyi Sosyaller.

Çözüm
Eğer iGPU'ya sahip bir işlemciniz varsa evet, takabilirsiniz kablo sürümü fart etmeden. HDMI 2.0 özellikleri olur ve işlemsiniz de AMD ise FreeSync açılabilir. En önemli kriter iGPU olan bir işlemci olması. APU sistem falan mı kullanıyorsunu? Ekran kartı varken anakarta takmak neden?
Eğer iGPU'ya sahip bir işlemciniz varsa evet, takabilirsiniz kablo sürümü fart etmeden. HDMI 2.0 özellikleri olur ve işlemsiniz de AMD ise FreeSync açılabilir. En önemli kriter iGPU olan bir işlemci olması. APU sistem falan mı kullanıyorsunu? Ekran kartı varken anakarta takmak neden?

Çözüm
Bağlayabilirsiniz, HDMI 2.0'ın sağladığı her şeyi kullanabilirsiniz. Portlarda geri dönük uyumluluk mevcut.

Çok sağ olun içimi rahatlattı.

Eğer IGPU'ya sahip bir işlemciniz varsa evet, takabilirsiniz kablo sürümü fart etmeden. HDMI 2.0 özellikleri olur ve işlemsiniz de AMD ise FreeSync açılabilir. En önemli kriter iGPU olan bir işlemci olması. APU sistem falan mı kullanıyorsunu? Ekran kartı varken anakarta takmak neden?

Hayır APU sistem kullanmıyorum. Açıkçası bu kablolama işlerinden pek anlamam bende monitör kablosunun sadece anakarta takılabilieceğini sanıyordum. Sizin demeniz sayesinde fark ettim. Cidden komik denilecek bilgi sahibiyim. Sorduğunuz için sağ olun☺

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı