HDMI 2.0 kasadan HDMI 1.4 monitöre bağlantı yapmak

Tolisso

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar kasamdaki HDMI çıkışı 2.0, ama monitörümdeki HDMI girişi 1.4. şimdi ben HDMI 2.0 kasamdan 1.4 uyumlu HDMI kablosu ile 1.4 girişe sahip monitörüme bağlantı yaparsam kaç Hz alırım? Monitörüm 165 Hz AOC c24g2u/bk modeli. Ve girişler aynı şekilde sadece kablo 2.0 olan haliyle bu kombinasyonu denesem kaç Hz alırm?
Bu arada kasamda Display Port çıkışı maalesef yok. Fakat kasamda Type-C girişi var Type-C'den monitöre Display Port bağlantısı yapma muhabbeti de varmış, ama Type-C yeri kasamın ön tarafında yani görüntü aktarma şansım var mıdır? Bilgisayarın modeli Acer Nitro N50-610.
Yardımlarınızı bekliyorum boşuna 165 Hz monitör aldım derken 144ü bile göremeyeceğim sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum o konuya baktım ama kasadan/ekran kartından hdmi 2.0 çıktığına dair bi yorum göremedim belki gözümden kaçmıştır. Benim sormak istediğim kısaca , 2.0 kasadan 2.0 kablo ile 165 hz hdmi 1.4 monitöre bağlantı yapıp 144hz alıp almamak.
HDMI 2.0 portuna HDMI 1.4 takarsanız HDMI 1.4 özelliklerini kullanırsınız.
Kasa/ekran kartı hdmi 2.0, kablo hdmi 2.0 ama monitör hdmi 1.4. Bu durumda hangisi baskın taraf çıkıyor dostum?

HDMI 1.4 modunda max 144 Hz çalışacaktır.

Baskın çıkan monitörün hdm sürümü dür , kullanacagin kablo da 60 Hz kilidi yoksa 144 hatta 165 Hz alinabilir , monitör hdm den 165 Hz destekliyorsa ( bazen desteklemez sadece DP den olabilir ) elindeki kablo kutu dan çıkan mı ? Hariçten aldığın bir kablo mu ? Kablo da kullanılan bakır a göre Hz , input lag ve görüntü kalitesi değişebilir . Ekran kartı DP yada hdm sürümlerinin burda hiç bir önemi yok sen hangi monitör ü takarsan o na göre tepki , görsellik ve renk elde edersin kullanılan hdm kablonun da buna katkısı var dır , ben kendime her zaman sorarım doğru görüntü ne ? Hdm de farklı DP de farklı , hdr hdm de farklı , DP hdr de farklı ve bunların toplamı da DP , hdm sürüm ve kablo da kullanılan bakır kalitesine göre renk , Hz ve lag elde edilir .

HDMI 1.4 ile 144 Hz alabilirsin.
HDMI 1.4 modunda max 144 Hz çalışacaktır.
Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Birkaç saat içinde monitör gelecek evde kaliteli kablo vardı umarım 144 hz alırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…