HDMI 2.0 moniterö HDMI 1.4 kablosu takılır mı?

Thehessan

Zeptopat
Daha fazla  
HDMI 2.0 destekli monitörle HDMI 1.4 destekli laptop bağlantısı yapılabilir mi görüntü alabilir miyim? Görüntü alabilirsem kaç 120 Hz alabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
HDMI 2.0 destekli monitörle HDMI 1.4 destekli laptop bağlantısı yapılabilir mi görüntü alabilir miyim? Görüntü alabilirsem kaç 120 Hz alabilir miyim?

1.4b HDMI ile 1080p görüntüyü 144Hz kadar alabilirsiniz.

Takılır ancak 1080P'nin üzerinde 144Hz görüntü alabilirsiniz, 4K'ya çıkacak olursanız bu kare hızı 30 Hz'e düşer.

120 hz alsamda benim için problem olmaz. İnternetten 2.0 hdmi destekli monitör sipariş ettim ancak benim laptopda 1.4 destekli hdmi çıkışı var. Görüntü alamayacağımdan endişeliyim.

120 Hz alsamda benim için problem olmaz. İnternetten 2.0 HDMI destekli monitör sipariş ettim ancak benim laptopta 1.4 destekli HDMI çıkışı var. Görüntü alamayacağımdan endişeliyim.

HDMI 2.0 destekli demesi HDMI 1.0'dan 2.0'a kadar olan tüm versiyonları destekleyebilir anlamına geliyor endişe etmenize gerek yok.

Çok teşekkürler. İçim rahatladı

Lenovo marka laptop kullanıyorum. 2 ekran kartı mevcut nvidia gt840 m ve intel. Hdmi ile monitöre bağladığımda sadece intel üzerinden bağlanıyor. Hdmi ile nvidia üzerinden monitöre nasıl bağlarım ya da bağlayabilir miyim ?

Son düzenleme:

NVIDIA Denetim Masası Surround PhysX yapılandırması sekmesinde ki PhysX ayarı kısmında GT840 gözüküyorsa seçebilirsin. Eğer gözükmüyorsa HDMI soketin eGPU bağlıdır değiştiremezsin.

Görünüyor ve seçiyorum da ancak monitör yine de intele bağlı gözüküyor.

.

Dosya Ekleri

• 2354B116-0BE5-412E-ADCA-8F105F9F9D63.jpeg
    569,3 KB · Görüntüleme: 43
HDMI 2.1 ile pek çok video ve ses özelliği ve geliştirmeleri hayatımıza girdi

Dinamik HDR: HDMI 2.0a ile hayatımıza giren HDR desteği, HDMI 2.1 ile dinamik HDR'a evriliyor. HDR ayarlarını kare kare değiştirmeye imkan tanıyan dinamik HDR, daha zengin bir görüntü sağlayacak.

Enhanced Audio Return Channel (eARC): Dolby Atmos gibi nesne tabanlı çevresel ses formatları bu özellikle kullanılabilecek.

Variable Refresh Rate (VRR), Quick Frame Transport (QFT) ve Auto Low Latency Mode (ALLM): Değişken yenileme hızı, hızlı çerçeve aktarımı ve otomatik düşük gecikme modu gibi özellikler de HDMI 2.1 ile yaygınlaşacak olan özellikler olacak. Bunlardan özellikle VRR'ı bir nevi FreeSync ve G-Sync teknolojilerinden tanıyoruz.

Quick Media Switching (QMS): Çözünürlük ve kare hızları arasında geçiş yaparken gecikmeyi ortadan kaldıran Hızlı Ortam Değiştirme (QMS) özelliği de HDMI 2.1 ile kullanılabilecek.

Ultra yüksek hızlı kablolar ile kullanılabilecek olan HDMI 2.1 standardıyla 8K çözünürlükte 120 kare görüntü sağlanabilecek. Bu da fazlasıyla akıcı bir görüntü performansı anlamına geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…