HDMI 2.1 ile bağlantı yapılırsa görüntü gecikmesi olur mu?

Arkadaşlar merhaba. Laptop kullanıcısıyım. HDMI 2.1 portu bulunmakta. FPS oyunları oynuyorum ve ekran küçük geldiği için 144Hz ve üzeri bir monitör almayı düşünüyorum. Aldığım monitöre HDMI ile bağlarsam görüntü de gecikme olur mu? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Kullandığım laptop HP Victus 16-S0011NT

Gecikmeden kastınız nedir? Normal bilgisayar kullanır gibi kullanacaksınız hocam öyle 50 60ms gecikme olmaz. Bu arada alacağınız monitör nedir?

Kabloyla görüntü aktarımında (VGA kablosu bile kullansanız) teorik olarak ekran kartında işlenmesiyle ekranda görüntülenmesi arasında mutlaka bir fark olur aslında ama bu son kullanıcı tarafından anlaşılamaz çünkü görüntüyü siz zaten ekrana geldikten sonra görüyorsunuz Yani sizi bizi ilgilendiren bir durum yok.

Mesela ses için de aynı şey geçerli, son kullanıcıyı etkileyecek gecikme sadece kablosuz (Bluetooth'un eski versiyonlarında özellikle) ses aktarımında karşımıza çıkar, kablolu ses aktarımında bunu yaşamayız.

Ama mümkün olan en iyi görüntü kalitesini almak için HDMI 2.1 destekli kaliteli bir kablo alabilirsiniz. Ama bunun gecikmeyle bir ilgisi yok, çünkü öyle bir problem yok.

Hocam laptopu televizyona bağlamıştım. ETS 2 oynarken görüntü de gecikme oluyordu. Monitör için de en fazla 5000 TL'ye çıkabilirim.

Hocam o zaman bilgisayarınızdaki başka bir problemden kaynaklı olabilir. Kablo görüntüde bahsettiğiniz şekilde net fark edilen bir gecikme yapmaz.

Bu arada çok uzun bir kablo kullanılması durumunda hissedilir bir gecikme olabilir diye düşünüyorum ama denemediğim için emin değilim. 4-5 metre bir kabloyla görüntüyü aktarırsanız belki yaşanabilir..

Son düzenleme:

Kullandığım kablo 2 metre falan öyle çok uzun bir kablo değil. Mesela tırı sürerken sağ döneceğim, D tuşuna bastığım zaman laptopun ekranına bakıyorum hemen algılıyor ve görüntüde bir gecikme olmuyor. Televizyona bakıyorum görüntü de birkaç saniye gecikme oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…