HDMI 2.1 port laptopa hangi port monitör alınır?

nurey

Centipat
Daha fazla  
Herkese selam, HDMI 2.1 çıkışı olan bir laptopum var.competitive oyunlarda kullanmak için 27 inch 240Hz 1920x1080 bir monitör almak istiyorum. Sorum şu, monitörün çıkışı da 2.1 mi olmalı ve 240Hz desteği bu monitör çıkışıyla alabilir miyim? Yoksa DisplayPort olan bir monitör alıp display to HDMI kablo kullanmak mı mantıklıdır? Neler önerirsiniz, bahsettiğim özelliklerde monitör önerileriniz var ise öğrenmek isterim. Bir de şöyle bir tabloya eriştim doğruluğu nedir, 2.0 çıkışı olan bir monitör alsam ve laptopumun 2.1 çıkışına taksam performans kaybı yaşar mıyım?

Dosya Ekleri

• IMG_6612.png
    91,4 KB · Görüntüleme: 38
Tabloya göre 240 Hz için 2.0 bant genişliği yetiyormuş. Laptop çıkışınız zaten 2.1. Eğer o port dahili GPU'ya değil ekran kartınıza bağlanıyorsa sorun olmaz bilgisayardan yana.

İki şeye dikkat etmeniz lazım, monitörün üstündeki en az 2.0 portu olmalı ve en az 2.0 kablo kullanmalısınız. Ayrıca 2.0 bağlantısıyla bir performans kaybı yaşamazsınız.

Çok teşekkürler hocam. Profil fotoğrafınız da ayrı güzel . İyi akşamlar diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…