MSI MAG271CQR kullanıyorum. Önceden DP kablo ile kullanıyordum onda böyle bir sorun yoktu. HDMI ile bağlayınca monitörün ses çıkışına taktığım kulaklıkta böyle bir sorun oluyor. Birkaç saniye ses yoksa ses geldiğinde düşükten geliyor. Fade in dedikleri mevzu oluyor. Paugge kablo aldım, farklı girişe taktım yine olmadı. Bu arada AM5 sistem kullanıyorum ve işlemcinin grafik birimini kullanıyorum. Bazen DP kablo ile açılışta ekran gelmediği için HDMI'ya geçmiştim. Gerçi sistem ara sıra takılıyordu sıkıntı vardı. BIOS'u komple sıfırladım pilini çektim falan bir süredir sorun yok gibi. Yeniden DP kabloya dönebilirim.
Ancak bu sorun neden kaynaklanıyor? Onu da merak ediyorum. Sürücüleri güncelledim. Yabancı kaynaklardan biraz araştırdım. High Definition Audio sürücüsünü kurdum. Ses kalitesini DVD'ya da varsa stüdyo seçtim. Enhancement'dekileri kaldırdım. Ne yaptıysam olmadı.
www.minitool.com
Yani şunu da yaptım olmadı.
Ancak bu sorun neden kaynaklanıyor? Onu da merak ediyorum. Sürücüleri güncelledim. Yabancı kaynaklardan biraz araştırdım. High Definition Audio sürücüsünü kurdum. Ses kalitesini DVD'ya da varsa stüdyo seçtim. Enhancement'dekileri kaldırdım. Ne yaptıysam olmadı.
What to Do When Sound Keeps Cutting out Windows 10? - MiniTool
What to do when sound keeps cutting out in Windows 10? Here, this post shows you how to easily fix the sound problem.
Device Manager > sound, video and Game Controller > AMD High Definition Audio device.
Properties > driver > Update driver > browse my Computer for driver software > let me pick from the list of available drivers on my Computer > High Definition Audio device > Next > yes >