HDMI çıkışının kullanacağı GPU'yu ayarlamak

marnero

Decapat
Selamlar,
Laptop'umdaki dahili full hd monitör yerine harici 4k monitör bağlayıp kullanmak istiyorum ama bu mümkünmü emin olamadım çünkü;
Laptop'umun dahili GPU'su Intel ve en fazla Full HD çözünürlükte Windows kullanıyor (sanırım bu 4k monitöre uygun değil) fakat bu laptop ikinci bir GPU olarak Nvidia GeForce 860M içeriyor ve 4K çözünürlüğü desteklediği görülüyor(aşağıdaki görselde görebilirsiniz).
Sorum şu; HDMI çıkışını Geforce 860M GPU'sunu kullanacak şekilde ayarlayabiliyormuyum?
Yani harici bir 4K Monitör bağladığımda 4k çözünürlükte bir windows kullanabilir miyim?

384373

Tekrar selam. F
ull HD Laptop'a 4K monitör takıp test ettim, dahili intel hd ekran kartını kullanarak direkt 4k görüntü verdi yani harici GPU kullanmadan da 4k görüntü alabildiğimi gördüm ama sistemi epey yoruyor bu, fan sürekli çalışıyor ve 60 herz olan monitöre 30 herz yenileme hızı sağlıyor.
O yüzden Halen merak ettiğim ve tekraren sormak istediğim;

Laptop'daki HDMI çıkışı, 2. ekran kartı olan Nvidia GPU'yu kullanacak şekilde nasıl ayarlanır?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı