HDMI ile bağladığımda ekran mönitöre tam oturmuyor

Deli Baykuş

Hectopat
Mönitör için bir hdmı kablo aldım. Modeli S-link SLX-260 Fakat sorun hdmı ile bağladığımda ekran mönitöre tam oturmuyor, kenarlarda siyah çerçeve kalıyo. Bunun sebebi nedir acaba yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı ?
Çözünürlük 1920x1080 olmuyor. 1600x900 de tam ekran oluyor oda çok yakın oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınız nedir ? Ekran kartınızın kontrol paneline girin ve Dijital Panel ayarlarından Ölçeklendirme (Scaling) ayarını değiştirin.

AMD:

p90CuFp.jpg

nVidia:

9GIvNqX.png

Yukarıdaki çözümler olmazsa -ki %100 olması lazım-, monitör ayarlarından overscan özelliğini değiştirin.

Ekran kartınız nedir ? Ekran kartınızın kontrol paneline girin ve Dijital Panel ayarlarından Ölçeklendirme (Scaling) ayarını değiştirin.

AMD:

p90CuFp.jpg

nVidia:

9GIvNqX.png

Yukarıdaki çözümler olmazsa -ki %100 olması lazım-, monitör ayarlarından overscan özelliğini değiştirin.

Dediğiniz çözümü denedim fakat hala tam ekran olmadı. Ekran kartım AMD Radeon HD7950

- - - Güncellendi - - -

Burak Alkan ilgilendiğin için teşekkür ederim. Amd catalyst control center menüsünü biraz kurcalayarak buldum. Belki bu sorunu yaşayan başka arkadaşlar olabilir. Çözümü amd kartlar için;

Aşağıdaki resimde sorun ok işaretinin ortada olmasından kaynaklanıyor. Olduğu yerden aşırı tarama tarafına çektiğimizde ekran ölçekleniyor.

[/IMG]

AMD:

p90CuFp.jpg

nVidia:

9GIvNqX.png

Resimleri güncellermisiniz? 2. ekranda 1440 x 900 çözünürlükte tam ekran sorunu yaşıyorum.

Vay be 2014 de konu açılmasına râmen hala benim bile işime yaradı helel olsun

Technopat Haberler

Geri
Yukarı