HDMI ile bağladığımda ekran mönitöre tam oturmuyor

Deli Baykuş

Hectopat
Mönitör için bir hdmı kablo aldım. Modeli S-link SLX-260 Fakat sorun hdmı ile bağladığımda ekran mönitöre tam oturmuyor, kenarlarda siyah çerçeve kalıyo. Bunun sebebi nedir acaba yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı ?
Çözünürlük 1920x1080 olmuyor. 1600x900 de tam ekran oluyor oda çok yakın oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınız nedir ? Ekran kartınızın kontrol paneline girin ve Dijital Panel ayarlarından Ölçeklendirme (Scaling) ayarını değiştirin.

AMD:

nVidia:

Yukarıdaki çözümler olmazsa -ki %100 olması lazım-, monitör ayarlarından overscan özelliğini değiştirin.

Dediğiniz çözümü denedim fakat hala tam ekran olmadı. Ekran kartım AMD Radeon HD7950

- - - Güncellendi - - -

Burak Alkan ilgilendiğin için teşekkür ederim. Amd catalyst control center menüsünü biraz kurcalayarak buldum. Belki bu sorunu yaşayan başka arkadaşlar olabilir. Çözümü amd kartlar için;

Aşağıdaki resimde sorun ok işaretinin ortada olmasından kaynaklanıyor. Olduğu yerden aşırı tarama tarafına çektiğimizde ekran ölçekleniyor.

[/IMG]

Resimleri güncellermisiniz? 2. ekranda 1440 x 900 çözünürlükte tam ekran sorunu yaşıyorum.

Vay be 2014 de konu açılmasına râmen hala benim bile işime yaradı helel olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…