HDMI ile bağlanan monitörde görüntü gidip geliyor

flizzy

Hectopat
Daha fazla  
Geçen hafta pazar günü MediaMarkt'tan aldığım Lenovo region R25F-30 modeli monitör bazen ara sıra git gel yapıyor. Sorunun monitörden olduğunu sanmıyorum. Direkt elden aldım ve ilk gün açtığımda monitörü ölü pixel testi falan yaptım hiçbir sorun olmadı. Hala daha yapıyorum ve sorun yok. Ben sorunun HDMI kablosundan olduğunu düşünüyorum. Yardımcı olur musunuz?

Hayır ama bazen uzun süre git gel yapmıyor şu anda olduğu gibi genelde ilk açtığım zamanlarda git gel yapıyor sonra düzeliyor.
Sorunun birden fazla kaynağı olabilir;
Prizden kaynaklı saniyelik görüntü kaybı oluşabilir.
Kablodan kaynaklı arada görüntü kaybı oluşabilir.
Monitör panelinde arıza vardır. İhitmaller çok test edip deneyeceksin.

Sorunun birden fazla kaynağı olabilir;
Prizden kaynaklı saniyelik görüntü kaybı oluşabilir.
Kablodan kaynaklı arada görüntü kaybı oluşabilir.
Monitör panelinde arıza vardır. İhitmaller çok test edip deneyeceksin.

Şu anki kullandığım HDMI kablosu Piranha'nın HDMI 2.0 kablosu yarın gidip HDMI 2.1 olan kaliteli bir kablo alacağım umarım sorun çözülür.
Ayrıca monitörün güç kablosu biraz kısa arkada kırılma payı var ondanda olabilir daha uzun bir 3'lü prizde alacağım umarım düzelir.

Şu anki kullandığım HDMI kablosu Piranha'nın HDMI 2.0 kablosu yarın gidip HDMI 2.1 olan kaliteli bir kablo alacağım umarım sorun çözülür.
Ayrıca monitörün güç kablosu biraz kısa arkada kırılma payı var ondanda olabilir daha uzun bir 3'lü prizde alacağım umarım düzelir.
Bu 2 alternatifi deneyebilirsniz. Olmazsa başka bir çözüm yolu düşünülür. Umarım halledersiniz..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı