HDMI ile ekran yansıtma seçenekleri çalışmıyor

228107

Hectopat
Ekran kartı
GTX 950M
Laptobu HDMI kablosuyla TV'ye bağlıyorum fakat ekranı yansıtma seçeneklerini kullanamıyorum. Aygıt yöneticisinden ekran kartını devre dışı bırakıp etkinleştirince sorun düzeliyor. Bilgisayara format atmadan böyle bir sorun yaşamıyordum. Ekran kartına 546.01 sürücüsünü 2 kez temiz kurulum seçeneğiyle kurdum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka konuda sorduğunuz için yazıyorum. Bu konuda çok bir fikrim yok. Aklıma gelen "İkisini de DDU ile güvenli modda kaldırıp bunu yaparken Windows Update ayarında tik olması. Ardından güncel sürücüleri kurmak." olurdu.
Aygıt yöneticisinden devre dışı bırakıp açınca düzeldiğini söylediğiniz için kabloda ve diğer cihazda kusur olma ihtimali kalmıyor. Aygıt yöneticisinden Nvidia'yı mı devre dışı bırakıyorsunuz? Denemek için kendim devre dışı bıraktım ve hiçbir şey değişmedi. Açarken görev çubuğunda (dikkat etmediğim için bilmediğim) bir uygulama intihar etti o kadar. Win + Ctrl + Shift + B yaptığınızda da aynı etkiyi mi görüyorsunuz?
Laptopa göre değişir ama (GTX 950M olan bir cihaz düşünüldüğünde) çoğu zaman bu durumda Nvidia bir işe yaramıyor.
Ekran görüntüsü 2023-11-05 171334.png
Win+Ctrl+Shif+B yapmamıştım ama işe yaramadı NVIDIA GPU'yu devre dışı bırakıp etkinleştirdiğimde düzeliyor fakat HDMI'ı çıkarıp takarsam tekrar bozuluyor. Desteğiniz için teşekkür ederim siz elinizden geleni yaptınız var olun. Ek olarak DDU seçenekleri de böyleydi:
Ekran görüntüsü 2023-11-05 173707.png

1699195308264.png

Aygıt yöneticisinden dediğim şekilde yapınca da böyle görünüyor, konuyu daha çok görselleştirmek için atıyorum:
Ekran görüntüsü 2023-11-05 175722.png

Ekran görüntüsü 2023-11-05 175811.png

Bulabildiğim tek çözüm HDMI takılıyken harici ekran kartını aygıt yöneticisinden devre dışı bırakıp etkinleştirmek. HDMI kablosu bağlı kaldığı sürece bilgisayarı kapatıp açsam da ekran yansıtmayı kullanabiliyorum, bu şekilde idare edeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı