HDMI ile ikinci monitörü ana ekran yapma

Ergün İnce

Hectopat
Merhaba. Yapılabiliyor mu bilmiyorum ama sorum şu:
Laptop modelim Monster Tulpar T7 v.20.3.2. ekran kartım RTX 3060 mobil.
Bildiğim kadar ekran kartım 4K görüntüyü destekliyor. Laptop ekranım ise 1920x1080 çözünürlükte. HDMI ile normal olarak TV'ye bağladığımda 1080p ekranı yansıtmış oluyor. Ve biraz da gecikme oluyor yansıtma olduğu için. Oyun falan kötü gözüküyor. Televizyonum 4K LG webOS TV.
Amacım laptop ile TV'yi HDMI ile bağlayıp görüntüyü yansıtmak yerine direkt televizyon ekranını kullanmak istiyorum ki 4K çözünürlükte bir görüntü alayım. Ana ekranım televizyon ekranı olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece televizyon görüntü versin, laptop moniörü kapansın istiyorsunuz değil mi? Win + P kombinasyonuyla yansıtma seçeneklerine girin, "sadece ikinci ekran" seçeneğini seçin.

Sadece televizyon görüntü versin, laptop moniörü kapansın istiyorsunuz değil mi? Win + p kombinasyonuyla yansıtma seçeneklerine girin, "sadece ikinci ekran" seçeneğini seçin.

Hayır, tam olarak amacım o değil.
Laptop ekranım 1080p görüntü'de kalıp televizyon ekranından 4K görüntü almak istiyorum.
Ekran yinele ayarında 4K ya aldığımda laptop ekranımdaki her şey çok küçük oluyor ve oranı bozuluyor. Ve tam 4K kalitesinde olmuyor çok bulanık gözüküyor. 4K oyun ya da film açtığımda bir sıkıntı olur mu?
Ayarları tam olarak nasıl ayarlamam gerekiyor ekte ölçeklendirme ayarı falan var onu ekran mı GPU mu yapmam gerekli?

Dosya Ekleri

• NVIDIA Control Panel 6.07.2022 01_27_35.png
    90,2 KB · Görüntüleme: 180
O zaman yine dediğim gibi Win + P yapacaksınız ama oradaki seçeneklerden "extend"i (uzat olması lazım) seçeceksiniz. Sonra masaüstüne sağ tıklayıp "görüntü ayarları"nı seçin. Şöyle bir ekran çıkacak:

Şu durumda bir ekran diğerinin uzantısı olacak. Ekran görüntüsündeki dikdörgenleri sürükleyerek istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. 2 numaralı ekran muhtemelen televizyon olacaktır.

Sonra televizyona tıklayın aynı ayarlar sayfasından. Aşağıda çözünürlüğü 4K yapın. Laptop ekranında değişim olmaması lazım, olursa da ölçeklendirme ile düzeltebilirsiniz.

Ekranı genislet dedigimde mesela oyunu televizyon ekranindan ekranindan mi PC ekran tarafından mı açmam gerekli açtığımda ikisi de görüntü verecek mi,hatırladiğım kadar birini değiştirince diğeri de değisiyor bir de.

İstediğinizden açabilirsiniz. Şu anda ben de benzer bir şekilde kullanıyorum, bir monitör bir de laptop ekranı olacak şekilde. Ana ekrandan oyun oynarken diğer ekrandan Discord, MSI Center gibi yazılımlara bakabiliyorum.

Sadece televizyon görüntü versin, laptop moniörü kapansın istiyorsunuz değil mi? Win + p kombinasyonuyla yansıtma seçeneklerine girin, "sadece ikinci ekran" seçeneğini seçin.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Bir laptop ve bir TV'yi hdmi kablo ile bağladıktan sonra iki cihazda farklı ekranları görüntülemek istiyorum. Yani birinde çalışırken diğerinde dizi izlemek gibi. Bir türlü beceremedim, mümkün mü onu da bilmiyorum. Bilgisi olan varsa ve yönlendirebilirse çok sevinirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…