HDMI kablo önerisi

laraxl2

Hectopat
Webtekno Silver sistemini satın aldım. Monitör LG M2232 1080p Full HD, bu sistemi monitöre VGA kablosu ile mi bağlanmalı yoksa HDMI kablosu satın mı alınmalı ?

Satın alınmaması durumunda görüntü kalitesinde bir düşüklük olur mu? Satın alınması halinde görüntü kalitesi artar mı?

Cevap alınmalı ise önerebilir misiniz?
Teşekkürler.

Merhaba. Full HD sistemler 1920 *1 980 çözünürlüğü destekler..VGA ise en fazla 1280 * 720 çözünürlüğü destekliyor..Bazı çok bilmişler ne diyorlar ki ha VGA ha HDMI, her iki kabloyla da 1080p (Full HD) yi sorunsuz ve en gerçek renkleriyle ve ayni aslı gibi seyrederim, yalandır tüm bunlar, bunlara inanmayın, ortada bilimsel gerçekler ve yapılan bazı testler vardır elbette..

Buna inanmıyorsanız ekran kartına çift monitör olarak HDMI'lı ve VGA'lı monitörleri ayni anda bir bağlatın ve sonucu hemen görün. Örneğin, çift ekran görüntü çıkışı günümüzdeki tüm ekran kartlarında zaten mevcuttur. Sözgelimi 18.5 " VGA çıkışlı monitör için ekran kartını görüntü ayarından en fazla 1280 *720 olarak yapıyorsunuz, bunun üzerine de çıkamıyor. Oysa ki 24 " HDMI/VGA portlu monitörünüzün HDMI kablosu ekran kartınıza bağlıyken ve 2. ekran çözünürlük ayarından kolayca 1920 * 1080'i yapıyorsunuz. işte aradaki asılvfarkı budur.

Ben de aslında buna az inananlardandım, pek de bir şey değişmez diyordum, ta ki az önceye kadar.. Az önce elimdeki mevcut bu malzemelerle bu testi (çift ekran testini) bizzat yaptım ve gerçeği açıkça da gördüm. Siz de hiç düşünmeden hemen gidip HDMI kablosunu satın alıyor ve sıkıntısız olarak tüm çözünürlüklerde, bu monitörünüzle tüm oyunları oynarken dijital arayüzle bu görüntüleri 1920 * 1080 (Full HD) çözünürlükle zorlanmadan ve sıkıntısız olarak oynamış olacaksınız, VGA'da bu yüksek çözünürlük ayarlıyken küçük ekranlı VGA bağlı monitör o anda tam karanlık oldu, nedeni bu full HD çözünürlüğün tam olarak da desteklenemediği içindi bu olay. Bu konuda herhangi bir polemiğe veya daha fazla düşünmeye de hiç gerek yoktur. HDMI kablosunu mutlaka satın alın, aradaki bu büyük farkı zaten her zaman görüp yaşayacaksınız.

Not: Dönüştürücü (adaptör) kullananların HDMI>VGA'da yaşadığı bazı sıkıntılar (Anlık görüntü kaybolması olayı) bu yukarıdaki testlerdekiyle tıpa tıp aynidir, adaptör kullandığınız ve bazı frekans & çözünürlük değişimlerini bu adaptörden tam geçiremeyip VGA'lı monitöre bunu geçerli bir görüntü olarak yansıtamadığınız içindir, tüm bu olay. Kolay gelsin.

Hocam bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.

Bu ürünü aldım, kullanıyorum şu an. Dediğiniz gibi VGA da 1280 x 720 di en yüksek. Şu an 1920 x 1080 oldu. Ve monitörün markası da yazmaya başladı. Monitör sekmesinde. Teşekkür ederim tekrardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…