HDMI kablosunu ters çevirip takmak

HDMI kablosunu sokete takmam için ters çevirmem gerekebiliyor. Ters çevirdiğim zaman sanki kablo geriliyormuş gibi oluyor. Bu gerginlik HDMI soketine zarar verir mi?
Benimkisi de aynı şekilde takılı. Herhangi bir sorun olmaz ama kablodan kabloya da değişir herhalde.

Kablo ne kadar geriliyor? Masayı biraz çekip iki ucuna da aşırı derecede gerilmeyeceği şekilde esneme payı bırakabilirsin.

Ben bu kabloyu kullanıyordum, ekran kartına takılı kısmı ters oluyor ve geriliyordu. Örgülü yapısı var ve oldukça sertti. Bir süre sonra ekran kartına takılı ucu her oynattığımda görüntü gidip geliyordu ben de iadesini gerçekleştirdim. Ya kablo bozuktu ya da bu aşırı gerginlik zarar verdi. Şu anda kullandığım ucuz kablo ise plastik, gerilmiyor ve yıllardır sorunsuz çalışıyor. Tabii yaşadığım sorun kesinlikle gerilmeden kaynaklıdır diyemem ama biraz dikkat etmekte fayda var.

Herhangi bir sorun olmaz siz görüntüyü düzgün alıyorsanız ve HDMI socketi yuvaya tam giriyorsa sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…