HDMI kablosuyla 120 Hz alınamıyor

Juhrien

Picopat
Makaleler
1
Bu kabloyu satın almıştım: https://www.amazon.com.tr/dp/B0DK5QRLTN
Maksat bilgisayarımdan bu 5 metre HDMI kablosunu salondaki televizyona bağlayıp kablosuz gamepad ile 4K oyun vs. oynayıp film/dizi izleyebilmek. Televizyonumuz normalde 4K 120 Hz destekliyor. Oyun modunda G-SYNC FreeSync falan hepsini destekliyor lakin ben kabloyu bilgisayarıma taktığımda ve NVIDIA üzerinden aktif ettiğimde hep 4K 60 Hz olarak geliyor. 4K 120 Hz yapamıyorum. Televizyonumun modelini vs. versem bu konuyla ilgili yardım edebilecek var mı?

Grafik ayarlarında çözünürlük seçilen yerde Hz ayarı var oradan baktığınızda ne çıkıyor seçenek.

HDMI 2.1 sürümü 4K 120Hz desteklemektedir.
HDMI 4K 120 Hz olmuyor. Internette değerleri var. Belki de çok kaliteli kablo oluyordur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
HDMI 4K 120 Hz olmuyor. Internette değerleri var. Belki de çok kaliteli kablo oluyordur.
Eki Görüntüle 2606784
Hocam bağlantısını bıraktığım kabloyu satın aldım. 4K 120 Hz destekliyor HDMI 2.1

Grafik ayarlarında çözünürlük seçilen yerde Hz ayarı var oradan baktığınızda ne çıkıyor seçenek.
Bilgisayarda 60 Hz üstü seçemiyorum. NVIDIA ayarlarından seçmeye çalıştığımda ana ekranım (1080p 165 Hz) dahil olmak üzere ekranlar kararıyor ve televizyon sinyal yok hatası veriyor, kabloyu söküp takmam bazende televizyonu komple yeniden başlatmam gerekiyor. Ayrıca bilgisayarda GSYNC açıkken ekranı bağlasam bile ekran 5-10 saniye aralıklarla sürekli gidip gidip duruyor.

Windows logosu + P ile tüm yöntemleri denediniz mi ? Ve 5 metre değeri 10 metre gibi artınca frekans, çözünürlük düşer. Belki de kablo kalitesi 5 metreye göre kurtarmıyor. Aynı marka 2 metre kullansanız çalışabilir belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…