HDMI sinyal yok hatası

Nexus151

Hectopat
Öncelikle merhabalar. Bugün kasamın içini açıp bir adet HDD ekledim ve kasanın içinin hafif tozunu alıp kapattım (daha önce de HDD takmıştım bir sorun olmamıştı). Sonra HDMI kablosunu monitöre taktım ve normal bir şekilde görüntü aldım. Ama aradan yarım saat geçtikten sonra görüntü bir anda gitti ve monitör "HDMI sinyal yok" hatası verdi. Monitörün fişini prizden söküp geri takınca sıkıntı çözüldü. Fakat bir süre sonra yine aynı hatayı almaya başladım bu kez fişten söküp takınca sorun çözülmedi HDMI kablosuyla oynadım yine de sinyal gelmedi. Sonra başka bir HDMI kablosu ile denedim bir sıkıntı olmadan sinyal aldım. Ama aklıma takıldı 2.5-3 aydır kullandığım HDMI kablosu neden ben kasayı açıp HDD ekledikten sonra bir anda bozuldu. Sizce sorun başka bir şeyden kaynaklanmış olabilir mi? (Not: Diğer Hdmi kablosunda da aynı hatayı almaya başladım sorun başka birşeyden kaynaklanıyor sanırım)

Son düzenleme:
Güncelleme:
Kasayı yeniden açıp herşeyi tekrar kontrol ettim, tozları yeniden iyice süpürdüm ve ekran kartını söküp yeniden taktım. Sonra ilk denediğim hdmi kablosuyla yeniden deneyince bi sıkıntı olmadı normla şekilde görüntü alabiliyorum. Acaba sorun monitörde olabilir mi? (Not: Sistemimin bütün parçaları son 3-4 ay içinde alındı)
Boot ayarlarından bak yeni aldığım hdd en üste mi diye. Öyle ise windows yüklü olanı en üste al.
Onu da kontrol ettim Windows ssd'de yüklüydü ve sistemde bir tane daha hdd vardı bugün ekstra olarak bir tane eklemiştim. Ayrıca sistem normal şekilde boot ediliyor ve aygıt yöneticisinde hata gözükmüyor.
Güncelleme:
Sorunu çözdüm. Hdd'yi taktıktan sonra sanırım güncelleme filan yaptı bilgisayar 20 dk sonra ekranı kapat devreye girmiş kendi kendine onu kontrol etmeyi unutmuşum (Denediğim ikinci hdmi kablosu da içten kırıkmış o yüzden görüntü birkaç dakikalığına gelince bu özelliğin açık kaldığı aklıma gelmemişti. Laptobumu bağlayınca kablonun bozuk olduğunu anladım) Konu kilitlenebilir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…