Çözüldü HDMI to DP 165Hz verir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lettoozan

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Kalite Kontrol Mühendisi - QA Tester
Monitör
Asus Tuf Gaming VG249Q1R
Arkadaşlar selamlar,

Halihazırda DP kablo ile kullandığım monitörüm var. ASUS TUF Gaming VG249Q1R, ekran kartım da RTX 4060. monitörüm için masa standı aldım. Monitör 75x75mm VESA destekliyor. Ancak aldığım ürün hem 75x75 hem de 100x100mm desteklediğinden ürünü monitörüme monte ettiğimde monitörün DP girişi kapandı. Sadece diğer 2 HDMI girişi açıkta kaldı. Ürünü iade etmek istedim ancak satıcı kabul etmedi. Ürün ne yazık ki elimde kaldı. Sanırsam iki seçeneğim var:
  • Standın DP kısmını kapattığı yeri bir demirci ile kestirmek. Küçük bir kesik olacak.
  • HDMI to DP dönüştürücü alacağım. Ancak DP'deki verimi alamazsam demirci yöntemine yönelebilirim.

Önerileriniz nedir?

Dosya Ekleri

• Fotoğraf.jpeg
    Fotoğraf.jpeg
    103,8 KB · Görüntüleme: 24
  • Fotoğraf-2.jpeg
    Fotoğraf-2.jpeg
    144,2 KB · Görüntüleme: 22
  • Fotoğraf-3.jpeg
    Fotoğraf-3.jpeg
    291,4 KB · Görüntüleme: 29
Çözüm
Ürünün DP kısmını kapattığı yerini evdeki küçük testere ve matkap kullanarak kestim ve şu an bu şekilde kullanıyorum.
Büyük ihtimalle DP kalitesini vermez ama hiç HDMI to DP kullanmadım net bir şey diyemem bence vermeyebilir benim düşüncem bu ama şansını deneyebilirsin.

Stand elimde kaldığından en iyi seçenekleri yapacağım. Dönüştürücünün iyi çalışacağından emin olursak hemen alabilirim. Keşke şu monitöre bir tane daha DP koysalarmış. 165hz monitör yapıp 2 tane HDMI koymak kimin fikriydi acaba

Stant elimde kaldığından en iyi seçenekleri yapacağım. Dönüştürücünün iyi çalışacağından emin olursak hemen alabilirim. Keşke şu monitöre bir tane daha DP koysalarmış. 165Hz monitör yapıp 2 tane HDMI koymak kimin fikriydi acaba.

Vallaha bende de VG279Q1A var çok saçma 1 tane DP olması 144 Hz olsa anlarım 1 tane koymayı saçma bir fikir dediğin gibi.

Ürünün DP kısmını kapattığı yerini evdeki küçük testere ve matkap kullanarak kestim ve şu an bu şekilde kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-08-18 at 3.45.35 PM.jpeg
    WhatsApp Image 2024-08-18 at 3.45.35 PM.jpeg
    127,2 KB · Görüntüleme: 18
  • WhatsApp Image 2024-08-16 at 5.27.11 PM.jpeg
    WhatsApp Image 2024-08-16 at 5.27.11 PM.jpeg
    145,1 KB · Görüntüleme: 19
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı