Halihazırda kullandığım RTX 2070 Gaming Z modelinin arkasında hem 1X HDMI 3X Display Port 1X USB-C girişi var. Odamda hem bilgisayarın monitörü hem de televizyonum var. Geçenlerde 10 metre HDMI kablosu aldım ve eşyaların etrafından gözükmeyecek şekilde televizyona bağladım. Fakat ekran kartının üzerinde 1 tane HDMI çıkışı var. Sürekli tak çıkar yapmak istemiyorum. Aynı zaman X570 anakartımın üzerinde de var ama ekran kartım olduğu için o devre dışı kalıyor bu yüzden kullanamıyorum. Televizyona aktaracağım için DisplayPort dönüştürücü kullanamıyorum çünkü Display Port'ta ses aktarımı yok.
Bu yüzden USB-C kullanmayı tercih ettim. HDMI çoklayıcı kullanabilirdim fakat burada aklımda 1X HDMI çıkışından 2X dönüştürünce Windows bunu tek ekran olarak algılayacak geçiş yapamayacağım şüphesi var. Bu yüzden ucuz ve kaliteli HDMI to USB-C dönüştürücü önerir misiniz?
Bütçe: 100TL (Daha fazla olabilirdi fakat alt tarafı bilgisayardan film falan izleyeceğim.)
2:55'de Display Port'ta ses için ayrı bir kablo kullanmanız gerekiyor ama HDMI'da ARC var bunda gerek duymadan yapabilirsiniz diyor. Tabii bu standart değişti mi bilmiyorum. Hangi dönüştürücüyü alsam diye bakarken bunu izlemiştim yanlış anlamış olabilirim emin değilim
Video 2017 belki standartlar değişmiştir.
Kesin bir şeyi bende bilmediğim ve MacBook'larda HDMI to USB-C dönüştürücünün ses desteklediğini bildiğim için direk ona yöneldim.
Video 2017 belki standartlar değişmiştir.
Kesin bir şeyi bende bilmediğim ve MacBook'larda HDMI to USB-C dönüştürücünün ses desteklediğini bildiğim için direk ona yöneldim.