Merhaba arkadaşlar, Dark marka aktif dönüştürücü ile (HDMI to VGA) 2. ekranı bağladım bilgisayara. Çözünürlük 1280x720 destekliyormuş, o yüzden o çözünürlükte bıraktım, 60 Hz de (ana monitör 1080p, 170 Hz).
Şimdi sorun şu: Masayı sallıyorum, koltukta zıplıyorum falan, ekranda gidip gelme olmuyor (2. ekranda). Ama koltuktan kalktığımda veya hafif yürüyüp tekrar oturduğumda (veya ayağımı koltuğun demirine deyince statik elektrikten çıt yapıyor bazen, ama bilgisayarla arasında neredeyse 1 metre var ve yerde halı var, teması yok bilgisayara) ekran 1 saniyeliğine kapanıyor, geri geliyor.
Ana ekranımda sorun yok. Ana ekran DisplayPort’la bağlı.
2. ekran böyle, ben oturup kalktıkça veya ayağımı az yürüyüp koltuğun demirine değdiğim anda ekran gidip geliyor. (Bilgisayarla teması yok, hani elektromanyetik dalga paraziti vs. olsa, yahu üstümdeki statik elektriğin koltuğa geçmesiyle nasıl algılıyor alet ki bilgisayarla bağlantısı bile yok?)
İşin içinden çıkamadım, yardımlarınızı bekliyorum. Acaba aktif dönüştürücüde mi bir sıkıntı vardır? Bir de ekran kartına bir sorun verir mi bu?
Son olarak, hani tamam, koltuğa statik elektrik boşaltıyorum da otururken o yüzden oluyor diyelim. Ee kalkarken de aynısını yapıyor. Statik elektrik yok (ki işin garip olanı, koltuk ile PC arasında mesafe bile var).
Fotoğrafını da atıyorum, sistemi.
Yardımlarınızı bekliyorum. Ve ekran kartıma filan bir sorun yaratmaz inşallah, sistemi zaten yeni yeni dizdim, hapı yutarım
Not: Yok, statik elektrikten olsa 1. ihtimal masaya bağlantısı yok, 2. kalkarken aha şimdi yine denedim, yine ekran gitti geldi. Bu dönüştürücüde mi bir sıkıntı var acaba?
Fotoğraf:
sistem fotografım