HDMI to VGA dönüştürücü ile monitör kullanırken fark olur mu?

Mirac533

Hectopat
Daha fazla  
Bir fark çıkar mı normal HDMI destekleyen bir monitöre göre? Örneğin monitör 5ms 75 Hz 1080p VGA monitör ile aynisi ama HDMI olan bir monitör arasında fark çıkar mı? Ya da mesela GT 1030 için, HDMI veya DVI olarak görüntü çıkışları arasında kalite farkı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dönüştürücünün kalitesinde göre değişir. Dandik dönüştürücülerde sabit beyaz ekranda bile yakından bakılınca noise, gren fark ediliyor. 100-200 TL'lik kaliteli dönüştürücülerde ise gözle hissedilemeyecek kadar lag oluşturması dışında görüntü kalitesi olarak benzer sonucu veriyorlar. Ekipman ile test etmeden kesinlikle aynıdır veya değildir diyemem.

Dark markalı dönüştürücü almıştım, hiç bir fark olmadı.

GT 1030 kartlarda dediğiniz gibi HDMI ve DVI-D oluyor. Monitörde ise VGA varsa zaten aktif bir dönüştürücü tercih etmek gerekir. DVI-D de zaten VGA'ya aktif olarak dönüşür. @The Anorak hocamın da dediği gibi ekipman kalitesi de önemli. VGA analog bir teknoloji olduğu için fark olabiliyor. VGA girişi olan 1080P monitörler de var.

Hocam ben HDMI to VGA kullanıyorum GT 1030 ile beraber. Ghosting sorunu yapıyor bende. Dönüştürücünün kalitesine göre değişir bu durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…