HDMI vs DisplayPort

THANATOS.139728

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, kısa süre önce G-Sync özelliğini kullanma isteği üzerine DisplayPort kablosu sipariş ettim ve kullanmaya başladım. Ancak, HDMI'dan aldığım görüntü kalitesiyle karşılaştırdığımda, olumsuz etkisi olduğunu fark ettim. Bu da gözle görülebilir şekilde, sanki monitör yanıt hızının 1ms'ten 5ms'e düşmesi gibiydi. Gerek oyunlarda, gerekse en basit şekilde ekranda bir pencereyi masaüstünde hareket ettiğimde, sanki kare hızı otuzun altındaymışçasına kare kare ilerlediğini fark ediyorum. HDMI ile 1ms modunu aktif ettiğimde ise, tam tersine çok akıcı ve yumuşak bir görüntü aldığımı düşünüyorum. Halbuki bu iki kablo bağlantısı için yorumlara göz attığımda durumun tam tersi olması gerekiyor. Acaba DisplayPort kurduktan sonra, yapmam gereken bazı yazılımsal ek ayarlamalar mı var? Veya indirip kurmam gereken yazılımlar?

Not: Kullandığım monitör aynı anda hem 1ms hem de DisplayPort'u desteklemiyor. Eğer DisplayPort bağlayacak isem, 1ms modunu kapatmam gerekiyor. Ancak şiddetle belirteyim ki, HDMI bağlıyken 1ms modunu kapattığım taktirde bile, yine de DisplayPort'dan çok daha akıcı bir görüntü alıyorum. Sorunun tepki hızı modu ayarlamasında değil, doğrudan kablo farkında olduğunu rahatça söyleyebilirim.

Sistem:

Anakart: MSI B450M PRO-VDH Plus.
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600X 3.6 GHz.
Ekran kartı: MSI GeForce RTX2080 Ventus 8 GB GDDR6 256 Bit.
RAM: Crucial 16 GB (2x8) ballistix sport LT gray DDR4 3000MHz 1.35v.
Hafıza: WD 500GB Blue SATA 3.0 SSD [+ Seagate 1TB 7200 RPM HDD]
monitör: ViewSonic VX2458-C-mhd 1ms 144Hz FreeSync/Gsync full HD 1920x1080 curved
Kasa: Xigmatek Venom X 650W.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDMI kablosu kaliteli DP kablosu kalitesiz ise belki olabilir. DP olmadan 144Hz alamazsınız. Yani DP ile daha akıcı gözükmesi gerek. Yani kasıyor gibi olması bence çok kalitesiz ya da bozuk bir DP kablosundan kaynaklanıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı