HDMI vs. Mini DisplayPort

yusufcauann

Femtopat
Selamlar. Kendime dün ASUS VP249QGR aldım. 144Hz 1 ms monitör. Laptopumda Mini DisplayPort ve HDMI portu var. Laptopumun ekranı 60Hz. Hangi bağlantıyı kullanırsam 144Hz'in tamamını alabilirim? Ve bir de Mini DisplayPort ile DisplayPort arasında fark var mı bunu da bilmiyorum. Şimdiden teşekkürler :))

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. Kendime dün ASUS VP249QGR aldım. 144Hz 1 ms monitör. Laptopumda mini DisplayPort ve HDMI portu var. Laptopumun ekranı 60Hz. Hangi bağlantıyı kullanırsam 144Hz'in tamamını alabilirim? Ve bir de Mini DisplayPort ile DisplayPort arasında fark var mı bunu da bilmiyorum. Şimdiden teşekkürler :))
Mini DP ile kesin 144Hz alırsın. HDMI üzerinden alabilirsin de alamayabilirsin de, HDMI sürümü önemli.

Mini DP ile DP arasındaki tek fark port boyutudur, başka bir farkı yok. Size önerim mini DP to DP kablo almanız ve öyle bağlantı kurmanız.

Şu tarz bir şey aldığınızda 144Hz alırsın.
Teşekkür ederim, kablo öneriniz var mıdır?
Benim bildiğim kadarıyla Paugge en iyi DP kablosu üreticilerinden. Ancak emin değilim.

Şu alınabilir.

Şu tarz bir şey aldığınızda 144Hz alırsın.

Benim bildiğim kadarıyla Paugge en iyi DP kablosu üreticilerinden. Ancak emin değilim.

Paugge DP 1.2 Vesa Sertifikalı Mini Displayport to Displayport Kablo - Thunderbolt 2-21.60 Gbps Bandwith 5K 30Hz, 4K 60Hz, 2K 165Hz, 1080p 240Hz Destekli FreeSync G-Sync Displayport Kablo - CK0413: Amazon.com.tr Şu alınabilir.
Evet hemde satıcısı Entepe Teknoloji. Gerçekten çok ilgili bir satıcı. Daha önce Whatsapp üzerinden ulaşmıştım ve problem çözülene kadar konuşmayı devam ettiriyorlar. Bırakıp gitmiyorlar.

Laptop özelliklerinizde 2 tane 1.2 Mini DP desteği olduğu yazıyor.
1605525164359.png

Benim önerdiğim kablo da 1.2 olduğu için sıkıntısız destekler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı