HDMI vs Optik Kablo

Blackss

Megapat
Makaleler
2
Yakın zamanda bir Soundbar aldım.

Ya Soundbar'ın ARC özelliğini kullanarak tüm sesleri HDMI kablo üzerinden alacağım ya da tüm HDMI bağlantılarını televizyona takıp TV ile Soundbar arasında optik kablo çekip sesi optik kablo üzerinden alacağım.

Hangisini tercih edersiniz?

HDMI kablo optik kablonun desteklemediği 2 tane özelliği destekliyormuş ; Dolby TrueHD, DTS HD

Ama benim televizyonum zaten bunları desteklemiyor o yüzden HDMI ARC'lı bağlantı kullansam bile bu sesleri alamayacağım. O da akıllara ikinci soruyu getiriyor,
o zaman optik kabloyla mı bağlantı sağlasam diye?

Soundbar Modeli ; LG SK8

Televizyon ; LG 32LF630V, 2015 Model, Smart Full HD

A/V forumlarında optik kablo pek tavsiye edilmiyor artık çok eski bir teknoloji olduğu için fakat çok uygun fiyata optik kablo ve hdmi kablo alabilirsin, kendin deneyip karar vermen daha yerinde olacaktır. TV nin ARC özelliği eğer bahsedilen teknolojileri desteklemese dahi passthrough yaparak, yani hiç değiştirmeden direk aktararak gönderme olasılığı olabilir. Tabi bir soundbar ile bu teknolojilerin ne kadar efektif olarak kullanılabileceği sorusu var, onu da kendin cevaplamalısın 🙂

A/V forumlarında optik kablo pek tavsiye edilmiyor artık çok eski bir teknoloji olduğu için fakat çok uygun fiyata optik kablo ve hdmi kablo alabilirsin, kendin deneyip karar vermen daha yerinde olacaktır. TV nin ARC özelliği eğer bahsedilen teknolojileri desteklemese dahi passthrough yaparak, yani hiç değiştirmeden direk aktararak gönderme olasılığı olabilir. Tabi bir soundbar ile bu teknolojilerin ne kadar efektif olarak kullanılabileceği sorusu var, onu da kendin cevaplamalısın 🙂
Optik ile bağladım hocam. ARC özelliklerinin hepsini de kullanabiliyorum çünkü Soundbar'da LG , televizyonum da LG. Birbirlerini algılayınca ortak çalışmaya da başladılar.

HDMI ARC ile de denedim optikle de. Fark algıladım desem yalan olur.

O yüzden daha rahat kullanabileceğim için optik kabloyla bağlantıyı yaptım.

Memnunum yani şuan.

Teşekkürler cevabınız için. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı