HDMI'dan DP'e geçmek mantıklı mı?

681644

Decapat
Daha fazla  
Selamlar. Başlıktaki gibi bir sorum var. MSI G24C4 monitör kullanıyorum ve RX 5500 XT ekran kartım var. İkisi de FreeSync destekli ama FreeSync açık olsa bile görüntüde yırtılmalar oluyor. Kutudan çıkan HDMI kabloyu kullanıyorum. DP 1.4 kabloya geçsem bu sorunda bir değişiklik olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. Başlıktaki gibi bir sorum var. MSI G24C4 monitör kullanıyorum ve RX 5500 XT ekran kartım var. İkisi de FreeSync destekli ama FreeSync açık olsa bile görüntüde yırtılmalar oluyor. Kutudan çıkan HDMI kabloyu kullanıyorum. DP 1.4 kabloya geçsem bu sorunda bir değişiklik olur mu?
DisplayPort 1.4 kabloya geçersen FreeSync daha düzgün çalışır ve yırtılma sorunu büyük ihtimalle çözülür. HDMI bazen tam destek vermeyebiliyor.

bazen abartı derecede oluyor ekran yırtılmaları. bazen görüntü bugları oluyor o değişmez muhtemelen.

bazen abartı derecede oluyor ekran yırtılmaları. bazen görüntü bugları oluyor o değişmez muhtemelen.
Bu durumda DisplayPort kabloya geçmek daha da önem kazanıyor, çünkü HDMI ile hem FreeSync tam verimli çalışmaz hem de bug ve yırtılma sorunları daha sık yaşanır. DP kablo büyük ihtimalle bu sorunları azaltır veya tamamen ortadan kaldırabilir.

benim vram arızası olarak tanımladığım görsel bozukluklar var. vram arızası değil de freesync'dan kaynaklanabiliyor mu yani?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı