Çözüldü HDMI'dan kaç Hz görüntü alınabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cnrabusalih

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Laptopuma monitör almayı düşünüyorum. Kaç Hz alabileceğimi nereden öğrenebilirim?

Çözüm
Cihazında Thunderbolt 4-DP ortak girişi var. DP üzerinden istediğin yüksek Hz hiç sorun değil. HDMI sürümü de sıkıntı yaratmaz. DP ve HDMI girişi olan monitörler işini görür.

2K, 240 Hz için DP daha garanti olur. Hedef baya yüksekmiş.
HDMI kablonuzun, monitörünüzün ve ekran kartınızın HDMI sürümüne göre değişiyor. Bunun üzerine monitörün desteği de önemli oluyor. Monitörün modelini öğrenmeden tam bir değer vermek imkansız. Aşağıdaki örnek tabloyu kontrol edebilirsiniz.

Peki HDMI versiyonunu nereden öğrenebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dizüstü bilgisayarın HDMI sürümü yüksek Hz destekliyorsa yeni çıkan birçok monitör HDMI üzerinden yüksek Hz veriyor. Dizüstü bilgisayarın da alacağın monitör de önemli.

Alacağınız monitörü, kullandığınız kabloyu ve bilgisayarınızı belirtmeniz gerekiyor.

Kablo için gerekli bilgileri kablonun kutusunda veya kablonun üzerinde görebilirsiniz. Monitör ve dizüstü bilgisayar için gereken bilgiler de kullanma kılavuzunda oluyor.

Bilgisayarım RTX 3060, i7-11800H'li ASUS TUF FX560HM HN061 modeli.

Şimdi baktım, 2.0b bulunuyor. Bunda 2K çözünürlükte 240 Hz alabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazında Thunderbolt 4-DP ortak girişi var. DP üzerinden istediğin yüksek Hz hiç sorun değil. HDMI sürümü de sıkıntı yaratmaz. DP ve HDMI girişi olan monitörler işini görür.

2K, 240 Hz için DP daha garanti olur. Hedef baya yüksekmiş.

Çözüm
Bilgisayarım RTX3060 i7 11800hlı ASUS TUF FX560HM HN061 modeli.
Şimdi baktım 2.0b bulunuyor bunda 2K da 240Hz alabilir miyim?

Hocam bilgisayarınız bu mu?
Eğer bu ise bu fiyata çok daha güçlü parçalar ile kasa toplayabilirdiniz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_13.png
    297 KB · Görüntüleme: 41
Yok değil zaten aldığım zaman 13 bin liraya almıştım o zaman rtx3060 12/13 bin lira arasındaydı
ve herşeyle beraber yaklaşık 22/23 bin liraya geliyordu çok ucuza geldi bana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…