HDR açtıktan sonra renkler solgun görünüyor

• Konuyu başlatan rasihX
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 3.865

rasihX

Centipat
Daha fazla  
Monitör
Alienware AW2724DM
Arkadaşlar monitörde HDR açtım beğenmiyince kapattım görüntü çok soluk geldi gözüme sonrasında gidip HDR'ı tekrardan açıp kapadım renklerin canlılığı inanılmaz derecede arttı fakat sonrasında renk canlılığının arttığı sekmeyi kapatıp açtığımda renkler tekrardan solgun gözüktü. Hiç anlam veremedim bildiğim tek şey kapatıp açınca renklerin normal haline döndüğü (sadece Google'da oluyor bu durum)

Arkadaşlar monitörde HDR açtım beğenmiyince kapattım görüntü çok soluk geldi gözüme sonrasında gidip HDR'ı tekrardan açıp kapadım renklerin canlılığı inanılmaz derecede arttı fakat sonrasında renk canlılığının arttığı sekmeyi kapatıp açtığımda renkler tekrardan solgun gözüktü. Hiç anlam veremedim bildiğim tek şey kapatıp açınca renklerin normal haline döndüğü (sadece Google'da oluyor bu durum)

HDR normalde de daha soluk yapıyor diye biliyorum.

HDR'ı hem monitör ayarları hem Windows'un ayarlarından açmanız lazım. Mesela benim monitörümde de HDR'ı sadece Windows'tan açıp monitör ayarlarından açmayınca renkler solgunlaşmanında direkt kahverengi filtre biniyor ekrana.

Aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum Razer raptor monitör kullanıyorum hdr bazen çok canlı renkler veriyor bazen de çok soluk gösteriyor
Çözümünü bilen var mı

Aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum Razer raptor monitör kullanıyorum hdr bazen çok canlı renkler veriyor bazen de çok soluk gösteriyor
Çözümünü bilen var mı
Ekran kartı yazılımını silip yüklediğimde sorunum çözülmüştü. Umarım işine yarar 🙂

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı