HDR şart mı?

RecepLevent

Decapat
Daha fazla  
Monitör alacağım lakin 3 gündür araştırıyorum henüz karar veremedim.
HDR 400.
HDR ready arasında kalsanız hangisini tercih edersiniz ve neden.
Sorularım sizler için sıkıcı gelebilir lakin ben emekliyim ve zamanımı bilgisayar başında ve genelde oyunlar oynayarak geçiriyorum bunu yaparken de ekipmanlarımdan da haz duymak istiyorumkısaca görsellik ve son teknoloji olmazsa olmazım.
-MSI GF75 Thin 9SCSR-432xtr i7-9750h 16 GB 1TB 256 GB SSD 4 GB GTX1650 Ti 17.3 dos notebook.
-Razer tartarus V2 oyuncu keypad mecha-membrane 32 programlanabilir tuş RGB ışıklı.
-SteelSeries Apex Pro UK ayarlanabilir omni Switch mekanik oyuncu klavyesi.
-Creative Sound Blaster xfi surrouand 5.1 Pro V3.
-Corsair CH-9304211-EU scimitar RGB Elite oyuncu mouse.
-Logitech Z906 5.1 ses sistemi.
Bunlara sahibim ve monitör almak isitiyorum IPS ekranda renklerin daha canlı olduğunu duymaktayım.
-MSI Optix MAG251RX 24.5" 240Hz 1ms (HDMI+display+Type-C) G-Sync Full HD IPS monitör.
-MSI Optix MAG274r 27" 144Hz 1ms (HDMI+display+Type-C) FreeSync IPS Full HD LED monitör.

Bu 2 monitör arasında kaldım ekran boyutlarından ziyade birinde:
-HDR400 diğerinde ise.
-HDR Ready. Ne anlama geldikleri hakkında hiç bir fikrim yok
Özelliği mevcut HDR görselde çok mu etken ve siz olsanız 2 monitörden hangisini tercih ederdiniz. Benim gönlüm de MAG251RX. var
Deneyim ve tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Genelde:
Overwatch
Paladins
DarkOrbit oyunlarını oynamaktayım.

Son düzenleme:
HDR, görüntünün en parlak ve en karanlık kısımlarını olduğundan daha koyu ya da olduğundan daha parlak görmemizi sağlar. Yani daha belirgin bir kontrast anlamına gelir. Zorunlu değildir.

Bence HDR zorunlu değil daha parlak canlı kalite alırsınız HDR olursa.

Monitör alacağım lakin 3 gündür araştırıyorum henüz karar veremedim.
HDR 400.
HDR ready arasında kalsanız hangisini tercih edersiniz ve neden.
Sorularım sizler için sıkıcı gelebilir lakin ben emekliyim ve zamanımı bilgisayar başında ve genelde oyunlar oynayarak geçiriyorum bunu yaparken de ekipmanlarımdan da haz duymak istiyorumkısaca görsellik ve son teknoloji olmazsa olmazım.
-MSI GF75 Thin 9SCSR-432xtr i7-9750h 16 GB 1TB 256 GB SSD 4 GB GTX1650 Ti 17.3 dos notebook.
-Razer tartarus V2 oyuncu keypad mecha-membrane 32 programlanabilir tuş RGB ışıklı.
-SteelSeries Apex Pro UK ayarlanabilir omni Switch mekanik oyuncu klavyesi.
-Creative Sound Blaster xfi surrouand 5.1 Pro v3.
-Corsair CH-9304211-EU scimitar RGB Elite oyuncu mouse.
-Logitech Z906 5.1 ses sistemi.
Bunlara sahibim ve monitör almak isitiyorum IPS ekranda renklerin daha canlı olduğunu duymaktayım.
-MSI Optix MAG251RX 24.5" 240Hz 1ms (HDMI+display+Type-C) G-Sync Full HD IPS monitör.
-MSI Optix MAG274r 27" 144Hz 1ms (HDMI+display+Type-C) FreeSync IPS Full HD LED monitör.

Bu 2 monitör arasında kaldım ekran boyutlarından ziyade birinde:
-HDR400 diğerinde ise.
-HDR ready. Ne anlama geldikleri hakkında hiçbir fikrim yok.
Özelliği mevcut HDR görselde çok mu etken ve siz olsanız 2 monitörden hangisini tercih ederdiniz. Benim gönlüm de MAG251RX. Var.
Deneyim ve tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Genelde:
Overwatch.
Paladins.
Darkorbit oyunlarını oynamaktayım.

HDR göz yorucu bir özelliktir ve ekran kartlarının renk doygunluğu ayarları uzaktan bakacaksanız açabilirsiniz ama neredeyse çoğu monitörde HDR var ama kullanıcı yok göz sağlığı için tavsiye etmiyorum hocam.

FreeSync
GSync
nvıdıa ekran kartı masa üzerini açtığımda bu 2 seçenek yok monitör takıldıktan sonra mı aktif olacak ve bunların arasındaki fark nedir ,Laptop'a monitör takılması artı veya eksi yönleri varmıdır,
Parlaklık (cd/m) 400 cd
Parlaklık (cd/m) 300 cd
ikisi arasında Gözle görülür fark olurmu ?
herkese yardımcı olduğu için çok teşekkür ederim...

Son düzenleme:
FreeSync.
G-Sync
NVIDIA ekran kartı masa üzerini açtığımda bu 2 seçenek yok monitör takıldıktan sonra mı aktif olacak ve bunların arasındaki fark nedir, Laptop'a monitör takılması artı veya eksi yönleri var mıdır,
Parlaklık (cd/m) 400 CD.
Parlaklık (cd/m) 300 CD.
İkisi arasında gözle görülür fark olur mu?
Herkese yardımcı olduğu için çok teşekkür ederim...

50CD fark bile fark yaratabiliyor. Hocam bende 400CD almanız ideal olur. (fark olur)

merhaba
siparişim bu gün geldi monitörü satın aldım
MSI Optix MAG251RX
Bir sorum olacak.
1-bilgisayarımda dp olmadığından HDMI kablo ile bağladım fakat 240 HZ alamıyorum
Bilgisayarım:MSI GF75 Thin 9SCSR-432xtr i7-9750h 16 GB

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı