Çözüldü Unreal Engine Health system sorunu nasıl düzeltilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tahos

Decapat
Daha fazla  
Buradaki videodaki mesela hasar sistemini yapacağım ama can, canmax'ı falan float atıyorum.
Mesela 1.10.13 de adam bağlayabiliyorken ben bağlayamıyorum, birbirine kayan sayı yaptım can barında oda çok düzgün çalışmıyor.
Unreal'de yeniyim.

Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim kısmımda böyle.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-19 120010.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-19 120010.png
    31,6 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Çözüm
Değişkeni float yapınca yanından yetmiyor mu yani?

Eki Görüntüle 2494372

Değişkenlerim float türünde.
Bu UE'nin hangi sürümü? Float normalde yeşil renkte olur. Neyse önemli değil. Baştan anlatıyorum nasıl yapmanız gerektiğini:
1747661252039.png

Widget Blueprint oluşturup, ismini WBP_Health yapın.
İçine girip bir tane canvas panel oluşturun ve istediğiniz bir bölüme Progressbar ekleyin. Yanına bir de textblock ekleyin.
1747661376873.png

Ardından graph kısmından 2 tane değişken oluşturuyoruz. Biri Health (Float) diğeri de HealthText (String) olarak.
1747661432682.png

Compile edip, varsayılan değerler olarak:
Health = 1, HealthText = "100" olacak.
Ardından Progressbar'ın Percent özelliğine Health'ı(Az önce oluşturduğumuz Float değişkeni) bağlayacağız:
1747661549051.png

Sonra da Textblock için de Text özelliğine HealthText'i bağlayacağız:
1747661627515.png

Sonra da bu yaptığımız işlemlerin çalışabilmesi için:
Karakterimizin içine girip bu kodları ekliyoruz:
1747661685785.png

İşlemimiz bu kadar. Herhangi bir ApplyDamage methodunda. Sağlığımız, ekranımıza işleyecek:
1747661769875.png

Özelleştirmeleri kendiniz yaparsınız. İyi günler ve iyi çalışmalar dilerim!
Buradaki videodaki mesela hasar sistemini yapacağım ama can, canmax'ı falan float atıyorum.
Mesela 1.10.13 de adam bağlayabiliyorken ben bağlayamıyorum, birbirine kayan sayı yaptım can barında oda çok düzgün çalışmıyor.
Unreal'de yeniyim.

Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim kısmımda böyle.

Görseldeki health değişkeni Float türünden değil. Event AnyDamage'ten alından float değerini, health değerinden çıkarıp, UI'a aktarmanız gerekiyor.

Değişkeni float yapınca yanından yetmiyor mu yani?

Eki Görüntüle 2494372

Değişkenlerim float türünde.
Bu UE'nin hangi sürümü? Float normalde yeşil renkte olur. Neyse önemli değil. Baştan anlatıyorum nasıl yapmanız gerektiğini:
1747661252039.png

İçine girip bir tane canvas panel oluşturun ve istediğiniz bir bölüme Progressbar ekleyin. Yanına bir de textblock ekleyin.
1747661376873.png

Ardından graph kısmından 2 tane değişken oluşturuyoruz. Biri Health (Float) diğeri de HealthText (String) olarak.
1747661432682.png

Health = 1, HealthText = "100" olacak.
Ardından Progressbar'ın Percent özelliğine Health'ı(Az önce oluşturduğumuz Float değişkeni) bağlayacağız:
1747661549051.png

Sonra da Textblock için de Text özelliğine HealthText'i bağlayacağız:
1747661627515.png

1747661685785.png

İşlemimiz bu kadar. Herhangi bir ApplyDamage methodunda. Sağlığımız, ekranımıza işleyecek:
1747661769875.png

Çözüm
Eki Görüntüle 2494377
İçine girip bir tane canvas panel oluşturun ve istediğiniz bir bölüme progressbar ekleyin. Yanına bir de textblock ekleyin.
Eki Görüntüle 2494378
Ardından graph kısmından 2 tane değişken oluşturuyoruz. Biri health (float) diğeri de healthtext (string) olarak.
Eki Görüntüle 2494379
Health = 1, healthtext = "100" olacak.
Ardından progressbar'ın percent özelliğine health'ı(az önce oluşturduğumuz float değişkeni) bağlayacağız:
Eki Görüntüle 2494380
Sonra da textblock için de text özelliğine Healthtext'i bağlayacağız:
Eki Görüntüle 2494381
Eki Görüntüle 2494382
İşlemimiz bu kadar. Herhangi bir applydamage methodunda. Sağlığımız, ekranımıza işleyecek:
Eki Görüntüle 2494383

Teşekkür ederim. Olmayınca en son yeni proje açtım. Sıfırdan başladım.
Yarın bunu da eski projede deneyeceğim.

Teşekkür ederim. Olmayınca en son yeni proje açtım. Sıfırdan başladım.
Yarın bunu da eski projede deneyeceğim.
Tamamdır. Videodaki kişi hangi sistemle yapıyor bilmiyorum ama tek oyunculu oyunda yapılabilecek en basit sistemlerden birini gösterdim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı