Hediye eden mi, hediyeyi alan mı TTH başvurmalı?

518679

Hectopat
Makaleler
3
Merhaba. İsim vermeyeceğim ama şöyle anlatayım. A kişisi ve b kişisi benim akrabam. A kişisi biraz çılgın ve b kişisine çok pahalı bir mobilya alıyor hediye olarak. B kişisi mobilyayı istemiyor ve değiştirmek istiyor. Yasal olarak 14 gün değişim süresi, internette yazıyor. Fakat mobilya firması 3 gün değişim tanımış, üstelik değişim almıyorlar. B kişisi, a kişisine istememesine rağmen alacaksın diyor, almazsan kırarım mobilyayı diyor. Bu yüzden b kişisi değişim de yapamıyor. Bu neden de var. Bu yüzden THH başvuracak b kişisi. Fakat THH başvurduğunu a kişisinden saklayarak başvuracak mecburen. Peki a kişisi olmadan başvuru yapabilir mi b kişisi?

@JunQhan Maalesef durum böyle. İki inatçı birbirleriyle inatlaşıp duruyor.

Son düzenleme:

Ödemeyi yapan kişi başvurmalı diye düşünüyorum. Bilgiler ve yasal hak satın alana yani fatura sahibine ait. Faturada kimin adı ve adresi yazıyorsa o yapabilir diye düşünüyorum.

Bu arada olay hakikaten çok saçmaymış.

Geçmiş olsun hocam. Garip bir durum, komik geldi. Alındırdıysam üzgünüm. Konu hakkında bilgim yok o sebeple bir şey yazmadım.

Geçmiş olsun hocam. Garip bir durum, komik geldi. Alındırdıysam üzgünüm. Konu hakkında bilgim yok o sebeple bir şey yazmadım.
Sıkıntı değil hocam. A kişisi değiştirmeye yakın değil, B kişisi değiştirmek istiyor. A kişisi kullanmayacaksan kırarım diyor. Değişik bir durum.

B kişisi THH başvuracaksa yardımcı olurum demiştim. Durum böyleyse sıkıntı. Umarım ikna edebiliriz A kişisini.

Sıkıntı değil hocam. A kişisi değiştirmeye yakın değil, B kişisi değiştirmek istiyor. A kişisi kullanmayacaksan kırarım diyor. Değişik bir durum.

Valla kimse kusura bakmasın bana biri hediye ettiği şeyi değiştiremezsin kırarım dese camdan aşağı atarım. Çektir git kır derim.

Bu "A" ve "B" kişisi akraba mı?

Satmak veya kullanmak en mantıklısı olur. Fature kimin üzerineyse onun üzerinden başvuru yapmak lazım olur diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…