İddia Hellblade 3 geliştiriliyor olabilir

Makaleler
1
Yer
Ankara
5 sene önce project: Mara adında bir oyun üzerinde çalıştıklarını duyurmuşlardı. O zamandan beri pek bir ses çıkmadı. Hellblade 2 çıkmadan önce ise yeni bir IP üzerinde çalıştıkları söylendi ve onun project: Mara olmadığı iddia edilmişti. Şimdi de Hellblade serisinin 3. oyunu üzerinde çalışıldığı iddia ediliyor. Eğer sızıntıların hepsi doğruysa Ninja Theory 3 oyun üzerinde aynı anda çalışıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
5 sene önce project: Mara adında bir oyun üzerinde çalıştıklarını duyurmuşlardı. O zamandan beri pek bir ses çıkmadı. Hellblade 2 çıkmadan önce ise yeni bir IP üzerinde çalıştıkları söylendi ve onun project: Mara olmadığı iddia edilmişti. Şimdi de Hellblade serisinin 3. oyunu üzerinde çalışıldığı iddia ediliyor. Eğer sızıntıların hepsi doğruysa ninja theory 3 oyun üzerinde aynı anda çalışıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Geliştiriliyorsa daha derin bir oynanış bekliyorum.

İki oyunu da fanboylara kurban gitmiş olan bir seri Hellblade. Aslında kaderini A Plague Tale ile aynı çıtada eşleştirmek mümkün. Hikaye ve deneyim odaklı olan iki seri de ''Abi gameplay yok ya'' tayfasının elinde içerisinde deneyim açısından olan cevher ile kasıtlı olarak yok sayılmaya çalışılıyor. Tabii bu durumun arkaplanında yatan nedenlerin ne olduğu da kendisini doğrudan belirli ediyor. Malum herkes ile aynı düşünceyi paylaşmak üzerine bir virüs var belirli bir kitle üzerinde.

Hikayesi ile deneyim sunuyor olan oyunlara ''gameplay yok'' gameplay sunuyor olan oyunlara da ''hikayesi yok'' kafası ile oyun değerlendirmeyi bilmiyor olan kişilerin 2025 yılında bile yer alıyor olması komik bir durum.

Son düzenleme:
Gereksiz olduğunu düşünüyorum.
Senua'nın anlatılacak pek bir hikayesinin kalmadığını düşünüyorum fakat oluşturulacak senaryonun yaratıcılığına bağlı olarak ne kadar bağlayıcı olduğunu da merak ediyorum. İlk oyuna göre ikincisinin hikayesi daha zorlamaydı çünkü planlı bir oyun değildi bence. Fakat piyasadaki diğer işlerle kıyaslanırsa ortalamanın bayağı üzerinde hikayesi vardı.

2. oyun için çok fazla beklenti vardı, o kadar ertelendi o bu şu oldu ve oyun 1 hafta da unutuldu.
Buna sebep olan şey Xbox çatısı altında çıkmasıydı. Hellblade'in ilk oyunu zaten spesifik bir kitleye hitap ediyordu. İkinci oyunu beğenen kitle de yine aynı kitle. Oyunun gerçekçi grafiği ve Xbox tanıtımlarının yüzünden Xbox markası altında GoW beklentisi oluştu. Ne ile karşılaşacağını bilmeyen kitle oyunu gömdü. Bunun başlıca nedeni türe hakim olunmamasıydı.

Hikaye ve oynanışı, ikisini bir arada kaliteli görmezsek, yok olacak bir firma daha...
Gameplay var arkadaşlar oyunda. Her oyunda aksiyon dolu bir gameplay olmasına gerek olmadığı gibi adamlar zaten şizofreni hastaları üzerinden aktarabildikleri psikolojik deneyimi ancak bu şekilde aktarabildiklerini belirtiyorlar. Yani deneyim hedefleyen adamlara ''gameplay yok abi'' diye ısrar etmenin hiçbir anlamı yok. Binbir çeşit oyun türü arasında bu ve benzeri oyunlara en fazla ''Bana göre değil'' demek zor bir şey değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı