Helldivers 2 düşük FPS veriyor

Elwaysed

Centipat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance RGB PRO 2x 8gb
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2, 1 TB
Ekran kartı
RTX 4070
Anakart
B550m-a
İşlemci
Ryzen 5 5600
Arkadaşlar helldivers 2 oyununda FPS değerlerim olması gerekenden düşük. Bunun nedenini bilmiyorum yakın zamanda bilgisayarı temizledim ve macun değişimi yaptım. Sadece bu oyunda oluyor. Darboğaz diye düşünmüştüm ama 1440p çözünürlükte Ultra ayarlarda oynuyorum.

Ekran görüntüsü 2024-06-18 194146.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Render Scale ayarınız Native'de mi duruyor? Ayrıca, ayarların en altında Async Compute ayarı açıksa kapatıp dener misiniz? 5600X - 4070 sistemlerin 2K'da ortalama, düşman yoğunluğu/map/stratagems kullanıma bağlı olarak 60-72FPS aldığını görmüştüm native 2K'da. Ayrıca render Scale'de Ultra Quality'de deneyebilirsiniz.

Tüm bunların yanında, driverlarınız güncel midir? NVIDIA Denetim Masası'ndan herhangi bir ayar yaptınız mı? Yaptıysanız sıfırlayıp deneyebilirsiniz.

Render Scale ayarınız native'de mi duruyor ? Ayrıca, ayarların en altında Async Compute ayarı açıksa kapatıp dener misiniz ? 5600x - 4070 sistemlerin 2k'da ortalama, düşman yoğunluğu/map/stratagems kullanıma bağlı olarak 60-72fps aldığını görmüştüm native 2k'da. Ayrıca render scale'de ultra quality'de deneyebilirsiniz.
Native de oynuyorum. En alttaki ayar kapalı helldive da oynuyorum FPS oyun içinde 55 in üstüne pek çıkmıyor.

Native de oynuyorum. En alttaki ayar kapalı helldive da oynuyorum FPS oyun içinde 55 in üstüne pek çıkmıyor.
Düşman yoğunluğu kaynaklı alabileceğiniz maksimum fpsi alıyor olabilirsiniz. Ultra Quality ile dener misiniz bir de. Ayrıca bazı sistemlerde async compute kapalıyken fps yükseliyor, bazısında açınca. Daha önce denemediyseniz bir de açıp, oyunu baştan başlatıp test eder misiniz ?

Düşman yoğunluğu kaynaklı alabileceğiniz maksimum fpsi alıyor olabilirsiniz. Ultra Quality ile dener misiniz bir de. Ayrıca bazı sistemlerde async compute kapalıyken fps yükseliyor, bazısında açınca. Daha önce denemediyseniz bir de açıp, oyunu baştan başlatıp test eder misiniz ?
Dün YouTube de bir video vardı benle aynı sistemi kullanan bir adam ayarları optimize etmiş onu denedim 70 civarı FPS lerde gezdi ama adam bunu yaptığında 80 civarı bir FPS aliyordu. En alttaki ayarı denerim bu gün sonrasında bilgi veririm size

Hep 52 FPS civarlarında mı geziyor bu değerler?
Evet gendel 50-60 arası

Ramleriniz kaç mhz? İzlediğiniz video ile aynı mı ? Anakartınız izlediğiniz videodaki ile aynı mı ? BIOS , chipset driverlarınız güncel mi ? Ekran kartı driveriniz güncel mi ?

Testler sonrası bilgi verirsiniz.

Say hello to DEMOCRACY!

GL HF!

Yaptığım optimize edilmiş ayarlar bunlar ama bana 15-20 FPS bir getirisi olması gerekirken 10 FPS getirisi oldu.

Ramleriniz kaç mhz? İzlediğiniz video ile aynı mı ? Anakartınız izlediğiniz videodaki ile aynı mı ? BIOS , chipset driverlarınız güncel mi ? Ekran kartı driveriniz güncel mi ?

Testler sonrası bilgi verirsiniz.

Say hello to DEMOCRACY!

GL HF!
3-4 ay önce bios guncelledim ana kartım adamdaki karttan iyi ve ramlar 3600mhz driverlar güncel.

Dosya Ekleri

• image.png
    image.png
    77,3 KB · Görüntüleme: 48
O zaman oyunun son güncellemesine ve zorluk seviyenizden kaynaklı olarak düşman fazlalığına veriyorum şu an için. Async'ı deneyince belki farklılık olabilir. Ayrıca 2K'da render --> Ultra-Quality kötü bir sonuç vermiyor. Belki bir 10 fpste oradan alabilirsiniz. Ayrıca daha düşük düşman yoğunluğu olan seviye 2-3'e girip, fps'inizi bir de orada kontrol edebilirsiniz.

O zaman oyunun son güncellemesine ve zorluk seviyenizden kaynaklı olarak düşman fazlalığına veriyorum şu an için. Async'ı deneyince belki farklılık olabilir. Ayrıca 2K'da render --> Ultra-Quality kötü bir sonuç vermiyor. Belki bir 10 fpste oradan alabilirsiniz. Ayrıca daha düşük düşman yoğunluğu olan seviye 2-3'e girip, fps'inizi bir de orada kontrol edebilirsiniz.
Test edip bilgisini veririm bir kaç saat sonra. Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için.

Bu arada ana kartım b550m-a

Ayarlarım şuanda böyle orta zorlukta oyun giriyorum şimdi.
1718784951249.png

1718784930983.png

1718784916783.png

1718784898840.png

2-3 tane video çektim helldive zorlukta ve medium zorlukta fps ler 5-6 fps geride bazem bi anda düşüyor geri toparlıyor tek başıma girdiğim için sanki daha yüksekti FPS çektiğim videoları buraya koyamıyorum sanırım

Render Scale ayarınız Native'de mi duruyor? Ayrıca, ayarların en altında Async Compute ayarı açıksa kapatıp dener misiniz? 5600X - 4070 sistemlerin 2K'da ortalama, düşman yoğunluğu/map/stratagems kullanıma bağlı olarak 60-72FPS aldığını görmüştüm native 2K'da. Ayrıca render Scale'de Ultra Quality'de deneyebilirsiniz.

Tüm bunların yanında, driverlarınız güncel midir? NVIDIA Denetim Masası'ndan herhangi bir ayar yaptınız mı? Yaptıysanız sıfırlayıp deneyebilirsiniz.
şimdi aklıma geldi Nvdia denetim masasından bir takım ayarlar yapmıştım. 3D ayarlarını atayım ben şimdi

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-06-19 120252.png
    Ekran görüntüsü 2024-06-19 120252.png
    14,1 KB · Görüntüleme: 35
  • Ekran görüntüsü 2024-06-19 120308.png
    Ekran görüntüsü 2024-06-19 120308.png
    14,2 KB · Görüntüleme: 36
  • Ekran görüntüsü 2024-06-19 120313.png
    Ekran görüntüsü 2024-06-19 120313.png
    9,7 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:

Technopat Haberler