Hem ekran kartı hem işlemci grafik kartı

Jilet

Hectopat
Yer
Niğde / Merkez
Daha fazla  
Arkadaşlar DxDiag'dan baktığım zaman 2 adet grafik kartı görüyorum işlemcinin grafik kartına gerek var mı, neden gözüküyor sizce ne yapmalıyım? Herhangi bir karı zararı var mı bana avantajları dezavantajları neler?

Dahili GPU'ların en büyük avantajı, cihaz boşta iken harici GPU yerine çalışıp, harici GPU'yu kullandırtmaması... Üstteki arkadaşın dediği gibi Driver'ları güncelleyin, bırakın...

Arkadaşlar DxDiag'dan baktığım zaman 2 adet grafik kartı görüyorum işlemcinin grafik kartına gerek var mı, neden gözüküyor sizce ne yapmalıyım? Herhangi bir karı zararı var mı bana avantajları dezavantajları neler?
Dahili grafik birimi ekran kartınızın olmadığı durumlarda görüntü çıkışı alabilmeniz için var.
Oyun oynamak gibi yoğun grafik isteyen uygulamaları daha verimli kullanabilmeniz için harici ekran kartı kullanmanız gerekiyor. Bu yüzden sizde ikiside mevcut. İntel de çoğu işlemcide dahili grafik birimi var. AMD de ise sadece APU işlemcilerinde dahili grafik birimi mevcut.

Efendim ben ek olarak bir şey eklemek istiyorum harici ekran kartım GTX 1650 4 GB VRAM var lakin DxDiag'da 3.89 gibi bir VRAM oranına tekamül ediyor. Yani az da olsa kullanıyor mu işlemcinin grafik kartı.

Efendim ben ek olarak bir şey eklemek istiyorum harici ekran kartım GTX 1650 4 GB VRAM var lakin DxDiag'da 3.89 gibi bir VRAM oranına tekamül ediyor. Yani az da olsa kullanıyor mu işlemcinin grafik kartı.

Hiçbir zaman tam 4 GB olmaz. İGPU yalnızca kullandığınız anda RAM'den alır belleğini.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı