Hem işlemci hem ekran kartı kullanımı düşük

34alpyigit

Hectopat
R5 5600 işlemci ve RTX2070 ekran kartı var işlemci kullanımı oldukça düşük olmasına rağmen ekran kartım tamamen beslenmiyor, sırf bu yüzden işlemcimi değiştirdim buna rağmen yeni işlemciyle de ekran kartı kullanımı düşük.

Son düzenleyen: Moderatör:

Oynadığın oyun içerisinden kullanım değerlerini atar mısın?

Bu oyun hangi oyun tam çıkaramadım. Normalde ekran kartı işlemci kullanımında daha yüksek olmalı ama burada durum tam tersi. Oynadığın oyunun grafik ayarları en yüksekte mi?
Evet en yüksekte, bu arada bu oyunda en az 110 120 fps alıyor olmam lazım. Oyun Far cry 5.

Hepsi kapalı sanırım.

Hepsi kapalıysa V-Sync sorunu yok. Mesela yüksek FPS aldığında kullanım değerleri nasıl oluyor? Onun haricinde NVIDIA Denetim Masası'nda güç yönetim modu ne durumda? Bir de kullandığın çözünürlük ne? Eğer 1080p ise 1440p gibi yüksek çözünürlük kullanıp öyle bir kullanım değeri at.

Güç yönetim modu maximum performansta. Çözünürlüğü değiştiremiyorum çünkü monitörüm 1080p. Yüksek FPS aldığımda ekran kartı kullanımı olması gerektiği gibi yükseliyor ama işlemci kullanımı çok yüksek olmaya devam ediyor. Ayrıca işlemcinin 2 çekirdeği %100 güçle çalışıyor diğer çekirdekler çok daha az güçle çalışıyor.

Özel çözünürlük oluşturmayı deneyebilirsin. Yani monitörün 1080p olması değiştiremezsin anlamına gelmez ama görüntü olarak katılıyorum 1440p gibi görüntü olmaz. Sadece oyun içindeki o arayüz küçülür vs. çekirdek konusuna gelecek olursak, çekirdeğin çalışma mantığı öyledir bazı çekirdekler daha ağır yükte olup diğer çekirdekler ise daha az yükte olur. Peki bahsettiğin çekirdekler %100 iken diğer çekirdekler %0 mı yoksa değişiyor mu? Değişmiyorsa MSConfig'te çekirdek sayısını ayarlamayı dene. Onun haricinde her şey normal gözünüyor. Geriye kalan yapabileceğin şeyler ise arka planda çalışan uygulamaları kapat (bunlar tarayıcı, indirirken yanlışlıkla kurulan programlar, gerekli programlar vs.), gereksiz Windows hizmetlerini kapat ama bu işlemi yaparken dikkatli ol aksi hâlde işletim sistemini kurtarman gerekir, "Kaspersky" ile virüs taraması yap eğer bilgisayarında şüpheli bir şeyler bulduysan, sistemini güncel tut ve yeni sürücüler çıkarsa özellikle ekran kartı sürücüsü indirmeyi ihmal etme. Ek olarak, işlemcinin sıcaklığını düşürmeni tavsiye ediyorum. Bu olayın sıcaklık kaynaklı olduğunu sanmıyorum ama gördüğümde direkt o 80 derece gözüme çarpmıştı. Bir termal macunu yenile. Son olarak, çözünürlüğü özel çözünurlük oluşturma yoluyla 1440p ve oyundaki kullanım değerlerinin fotoğrafını at ve eğer sorun varsa mutlaka yaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…