Hem işte çalışıp hem ders çalışmak mümkün mü?

Bir işte çalışmak hayallerinizi yok edebilir şaka yapmıyorum ama eğri oturup doğru konuşmak lazım iş yerinizden memnun olsanız bile ders çalışmanıza vakit kalmıyorsa bırakın çünkü hiçbir şey geleceğinizden önemli değil benim fikrimce ki bende böyle düşünüyorum ayrıca sana bir anımı anlatayım dostum bende meslek lisesi öğrencisiydim bundan 1 ay öncesine kadar mezun oldum fakat içimde bir burukluk vardı öncelikle bu burukluğun kaynağı sanayide staj yapmamdı ve çalıştığım yerdeki kişiler tarafından Full zorbalanıyordum ve elektrik işiyle alakalı hiçbir şey kendime katamamamdı ve bende sözele yöneldim YKS 2024 de Full sözele çalıştım elimden geldiğince fakat psikolojim bozuktu o dönem ve yapamadım YKS 2024 de başarılı olamadım maalesef ve bu sene mezuna kalıp EA'dan ilerlermeyi düşünüyorum ya da bu sene üniversiteye gitmeyi bilmiyorum şu an bir boşluktayım vel hasıl kelam hocam çalışmak bir işte çalışmak önünde çok büyük bir engel bunu önce bırakmalısın sonra Full odak üniversite sınavına odaklanmalısın günde 9-10 saat çalışsan senin için gayet yeterli olur ama yeterli aralıklarla çalışmaya özen göster yoksa sıkılır bunalıma girersin hayatı sorgularsın bu bende çok fazlaydı ve bu yüzdende başaramadığımı düşünüyorum biraz benim önerim bu şekildeydi kısa bir hayat hikayemide anlatmış bulundum bundan feyz alarak kendi yolunu çizmeni öneririm iş her zaman var hocam önemli olan ilk önce kariyerini çizmen hayatını yaşaman iş benim gözümde biraz daha arka planda bayağı uzun yazdım kusura bakma ama biraz gerçeklerden bahsetmem gerekiyordu.

Yaşadıklarınızı baştan sona okudum cevap için çok teşekkürler umarım her şey gönlünüzce olur.

İşte çalışmaya devam edebilirsin. Ancak, 2025 yazında YKS'ye çalışmaya başlasan iyi olur. Bu benim fikrim.

Ben sadece güzel bir temel atmak istiyorum o yüzden şimdi başlamak daha cazip geliyor.

Eğer çalışmak zorunda değilseniz garsonluğu bırakın, okulunuz daha önemli ve dersinize tam kafayla vakit ayırın derim.

Çalışmak zorunda değilim maddi bir sorunumda yok işi istersem bırakırım ama çevremdeki insanlar bana çalışıp kendi harçlığımı çıkarmamı hayatın zorluklarını görmem gerektiğini söyledi ama ısrarcı değiller dediğim gibi istersem bırakabilirim

@jlordj22, şu hayatta çevrenizdeki insanların dediğini umursamayacaksınız. Başka yolu yok. Madem onlar hayatın zorluğunu görmeni çok istiyor. Kendi evlatları varsa kendi evlatlarını çalıştırabilir, hayatın zorluğunu biraz da onlar görsün. Değil mi? :)

@jlordj22, şu hayatta çevrenizdeki insanların dediğini umursamayacaksınız. Başka yolu yok. Madem onlar hayatın zorluğunu görmeni çok istiyor. Kendi evlatları varsa kendi evlatlarını çalıştırabilir, hayatın zorluğunu biraz da onlar görsün. Değil mi? :)

Haklısınız biraz daha çalışıp derslere başlayacağım sanırım yanıt için teşekkürler.

Rica ederim. Şu hayatta çevrenizin dediğini ciddiye alırsanız bir arpa yol alamazsınız. Ailenizle konuşun. Onlar ne diyorsa onu yapın ve tahminimce onlar da çalışmanızı istemiyordur. Para yönünden sizi üzeceklerini sanmıyorum. Durum böyleyken çalışmanızı gerektirecek bir durum yok. Bir işe yoğunlaşın ve o işin hakkını verin. İki iş aynı anda olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı