Astsubaylık için TYT'den +200 alınması ve MSÜ'nün sınavından alınması gereken puanlar yazıyor internet üzerinde sayısal, eşit ağırlık gibi puan türlerinden.
Subaylık için TYT'den +200 alınması gerektiği, AYT sınavına girilmesi gerektiği ve MSÜ'nün sınavından alınması gereken puanlar yazıyor internet üzerinde sayısal, eşit ağırlık gibi puan türlerinden.
Fakat subay olabilmek için AYT sınavından kaç alınması gerektiği yazmıyor. Daha sonradan açıklanıyormuş bu bilgi. Hatta bu MSÜ sınavı üniversite sınavlarından önce yapıldığı için, AYT puanları açıklanmadan elemeler başlıyor. Siz 1. hatta 2. elemeleri geçmiş olsanız bile üniversite puanları açıklandığında, AYT puanınız düşük gelirse eleniyormuşsunuz. Kılavuzda böyle yazıyor.
Peki diyelim ki 1. tercihim subaylık, 2. tercihim astsubaylık. AYT puanım düşük geldi ve subaylık için girdiğim birkaç mülakatı geçmiş olmama rağmen AYT puanım açıklandığında elendim. Ama TYT'den +200 aldım, astsubaylık için gerekli puanı karşılıyorum, hala astsubay olma şansım olacak mı? Yoksa elemeler çoktan başladığı için bütün şansım yok mu olacak?
Eğer AYT puanım düşük geldiği için subaylıktan elenirsem, ve astsubaylık için şansımı deneme fırsatım olmayacaksa subaylığı hiç denemeyeceğim.